De MARIAN URSESCU
SCM Rm. Vâlcea a anunțat două transferuri noi pentru sezonul viitor. Este vorba de două jucătoare suedeze, componente ale naționalei scandinave.
Daniela de Jong (23 de ani) evoluează pe postul de centru. A marcat 11 goluri pentru Suedia la ultimul Campionat Mondial, acolo unde naționala nordică a terminat pe locul 5. A jucat în cariera sa doar pentru Skuru IF, fiind campioana Suediei în 2021 și câștigătoarea Cupei Suediei în 2022. E căpitanul echipei suedeze aflată pe primul loc în liga suedeză, la egalitate cu Savehof. Are 10 selecții în naționala Suediei și 13 goluri marcate.
Handbal
Schimb de jucătoare între CSM București și Gyor!
ACUM 2 ORE
Elin Hansson (25 de ani) e extrema stânga a naționalei Suediei. Locul 4 la JO de la Tokyo 2021 și locul 5 la Mondialul din Spania de anul trecut. Și ea a evoluat în carieră doar la Skuru IF. La Mondialul din 2021, Elin a marcat pentru naționala țării sale 22 de goluri, iar la turneul final olimpic a fost una dintre cele mai bune jucătoare suedeze, 28 de goluri marcate. În cele 8 meciuri disputate de Suedia la Tokyo, Elin a jucat cele mai multe minute dintre toate coechipierele: 7 ore 17 minute! Are 38 de selecții în echipa națională pentru care a marcat de 84 de ori.

Prelungiri de contract cu 4 handbaliste

Vâlcea a anunțat că patru dintre jucătoarele de bază, Kristina Liscevic, Mireya Gonzalez, Daria Bucur și Irina Glibko și-a prelungit contractele pentru încă un sezon. De asemenea, primul transfer anunțat în acest sezon fusese cel al extremei dreapta Asuka Fujita (25 de ani), componentă a naționalei Japoniei, care în ultimele două sezoane a evoluat tot în Liga Națională, dar la Minaur Baia Mare.
SCM Rm. Vâlcea se va despărți la finalul actualului sezon de Elena Dache (transferată la Măgura Cisnădie) și de Olga Gorșenina (se va întoarce în campionatul Rusiei).
Handbal
CSM București a câștigat Cupa României, a 5-a din vitrina clubului
IERI LA 15:36
Handbal
Minaur Baia Mare a pierdut prima bătălie cu Naerbo în finala EHF European Cup
21/05/2022 LA 16:55