Șansa României de a fi reprezentată în turneul Final Four al European Handball League la handbal feminin este legată de Minaur Baia Mare și în acest sezon. Formația maramureșeană a câștigat sâmbătă manșa tur cu Sola HK, din sferturile de finală, cu scorul de 40-32.
La o zi distanță, în aceeași fază a competiției, SCM Rm. Vâlcea a avut în față un adversar mai puternic, Herning-Ikaast, care nu i-a dat nicio șansă.
Handbal
CSM București a câștigat Cupa României, a 5-a din vitrina clubului
ACUM 7 ORE

SCM Rm. Vâlcea nu a mai rezistat în ultimele 10 minute

Formația daneză a condus partida aproape în totalitate, dar reprezentanta României a avut la rândul ei șanse. În mai puțin de 20 de minute de joc, Ikast s-a desprins la 12-6 și a plecat la cabine cu un avantaj de 3 goluri, 20-17. În repriza secundă, formația pregătită de Bent Dahl a jucat mai bine și a reușit egalarea în minutul 49, la scorul de 28-28. Nu a avut însă puterea de a prelua și conducerea.
Ikast a fost o echipă care a fost mai proaspătă în ultimele minute, a jucat fără greșeală, iar după primele 60 de minute ale "dublei" a luat o opțiune aproape decisivă de calificare, după ce s-a impus cu 39-33.
Irina Glibko a fost cea mai bună marcatoare de la Vâlcea cu 9 goluri, fiind urmată de Elena Dache și Corina Lupei, ambele cu câte 6 goluri. De partea cealaltă, Emma Friis, componentă a naționalei Danemarcei, a încheiat cu 11 goluri. Ingvild Kristiansen Bakkerud a secondat-o cu 9 goluri.
Manşa secundă va avea loc pe 2 aprilie, în Danemarca, la Ikast.
Handbal
Minaur Baia Mare a pierdut prima bătălie cu Naerbo în finala EHF European Cup
IERI LA 16:55
Handbal
Thriller la Mioveni. Vâlcea a avut nevoie de 80 de minute pentru a trece de Rapid în Cupa României!
IERI LA 15:44