De MARIAN URSESCU
Calificate în sferturile de finală ale EHF European League, SCM Rm. Vâlcea și Viborg jucau doar pentru primul loc în grupă. Prima dispută între favoritele grupei D a avut loc la Rm. Vâlcea.
Jakob Vestergaard, antrenorul danezelor, cel care a antrenat în 2013 pe Oltchim, ducând campioana României până în semifinalele Ligii Campionilor, a fost primit cu aplauze în sala din Rm. Vâlcea. Viborg a venit cu toate vedetele sale în România. Anna Kristensen, Kristina Jorgensen, Line Haugsted și Laerke Nosoe Pedersen au obținut medalia de bronz cu Danemarca la Mondialul din decembrie, anul trecut.
Handbal
S-au decis primele două calificate pentru Final 4 în Liga Campionilor. Dinamo le-a învins pe ambele
ACUM 5 ORE

Și-au surprins adversarele prin viteză

Vâlcencele au început mai bine, au condus cu 5-2, dar apoi Viborg s-a apărat exact și a găsit soluții în atac. Interii Kristina Jorgensen (9 goluri) și Line Haugsted (6 reușite) au fost principalele guri de tun. Vâlcencele au trebuit să combine mult pe semicesc și să-și surprindă adversarele prin acțiuni unu la unu sau pe extremă. Altfel le-a fost greu să depășească de la 9 metri masiva apărare daneză.
După 14-15 la pauză, în partea a doua Vâlcea a trecut la conducere. S-a desprins de câteva ori chiar la trei lungimi distanță. Mireya Gonzalez (7 goluri), Kristina Liscevici (3), Zeljka Nikolici (5) și Cristina Florica (3) au fost cele mai bune jucătoare ale echipei pregătite de Bent Dahl. Nemțoaica Isabelle Roch a avut și ea momente excelente între burturi.
Cu patru minute și jumătate înainte de final, gazdele au condus cu 30-27 și suporterii din Sala ”Traian” se pregăteau de sărbătoare. Numai că, Irina Glibko și Mireya Gonzalez au ratat două situații de unu la unu cu portarul Anna Kristensenîn față, iar Viborg a egalat.
La ultimul atac, vâlcencele nu au mai reușit să înscrie, iar jocul s-a terminat nedecis, 30-30.
Partida retur va fi pe 16 octombrie, la Viborg, danezele fiind acum favorite să ocupe primul loc în grupă.
Vâlcencele sunt însă calificate între primele opt echipe din EHF European League. În celălalt meci din grupa D, etapa a 5-a, Vaci NKSE-Chambray Touraine 35-29.
Clasament grupa D
1. Viborg HK 7p
2. SCM Rm. Vâlcea 7
3. Chambray 2
4. Vaci NKSE 2

Cisnădie a pierdut la Hamar

Sâmbătă seara, la Hamar (Norvegia), Măgura Cisnădie a pierdut în fața gazdelor de la Storhamar, 18-35. Echipa ardeleană e pe locul 3 în grupă, la egalitate cu Storhamar (4 puncte), și mai păstrează șanse pentru calificarea în sferturi. Echipa pregătită de Alexandru Weber are nevoie de un rezultat favorabil pe teren propriu cu liderul Ikast (10 puncte) și ca Storhamar să nu învingă în Rusia, pe Lada Togliatti, ultima clasată în grupa C, cu 2 puncte.
Handbal
Ce ar schimba Viorel Mazilu dacă ar avea puterea la handbal: "Aș arde tot și aș construi de la zero"
IERI LA 18:09
Handbal
Neagu, Broch și Amorim, nominalizate pentru echipa ideală a Ligii Campionilor
IERI LA 17:29