Congo a obținut, joi seară, prima victorie din istorie la Campionatul Mondial de handbal masculin, 32-31 în partida contra Angolei, din "Cupa Președintelui", bătălia echipelor codașe pentru locurile 25-32.
Deși Angola a controlat prima repriză, având la un moment dat avantaj de șase goluri și intrând la pauză cu avantaj 15-13, Gauthier Mvumbi și colegii săi au reușit să revină și să obțină în ultimele secunde o victorie istorică pentru republica africană, prezentă în premieră la Campionatul Mondial de handbal masculin. Iar bucuria handbaliștilor a fost pe măsură: uriașul Mvumbi a dansat alături de coechipieri, momentul devenind viral pe internet.
Handbal
Borussia Dortmund - CSM București 22-25 | "Tigroaicele" obțin al doilea succes în Grupa A
17/10/2021 LA 15:36

Gauthier Mvumbi, starul neașteptat al Mondialului de handbal

Gauthier Mvumbi, în vârstă de 26 de ani, a devenit peste noapte vedeta Campionatului Mondial de handbal din Egipt. A atras atenția prin gabaritul său neobișnuit, fiind rapid echitat de mulți drept "supraponderal". Lumea a devenit curioasă în privința sa, mai ales în condițiile în care pe site-ul competiției Mvumbi este listat ca având 89 de kilograme, la o înălțime de 1,79 m - lucru ce sfidează evidențele. Deși majoritatea site-urilor s-au pus de acord în privința greutății de 115 kg, au fost și surse care au anunțat că Mvumbi ar cântări, de fapt, 137 kilograme.
Iar subiectul "Mvumbi" a devenit din ce în ce mai popular, după ce la capătul meciului dintre Congo și Bahrain, de marți, uriașul pivot a fost desemnat "omul meciului", după o prestație excelentă cu 13 goluri reușite din 14 aruncări, deși echipa sa pierduse la diferență de 7 goluri.
Jucător în eșalonul patru valoric în Franța, Mvumbi a scris, pe un ton glumeț, pe rețelele de socializare: "Să îmi spuneţi Gigantul!".
Sincer, nu înțeleg ce se întâmplă! Am jucat un meci și apoi 'boom'! Toată lumea vorbea despre mine! Dar e bine, dacă se pomenește numele meu, se vorbește și despre țara mea, Congo! | Gauthier Mvumbi
Handbal
FC Barcelona - Dinamo 36-32. A plouat cu goluri într-un moment istoric pentru campioana României
14/10/2021 LA 20:19
Liga Campionilor
Xavi Pascual, revenire emoționantă la Barcelona, înaintea meciului lui Dinamo din Champions League
14/10/2021 LA 15:51