Articol scris de Marian Ursescu
CSM București a terminat la egalitate, 31-31, partida cu Rapid București, derby-ul Ligii Florilor disputat chiar în prima etapă. Echipa patronată de Primăria Capitalei a revenit de la un handicap de cinci goluri și a salvat pe final un punct.
Chiar și așa, extrema stânga Siraba Dembele, a avut o reacție surprinzătoare pe contul ei de Instagram după întâlnire. "Meci egal, 31-31. Juăm cum ne antrenăm. După o săptămână mai mult decât mediocră de antrenamente, am fost <răsplătite> în acest week-end. Ce lecție am învățat din asta?'', a scris franțuzoaica.
Handbal
Florentin Pera după victoria de la Trofeul Carpați: "Trebuie să dăm încredere tuturor jucătoarelor!"
IERI LA 10:16

Siraba Dembele a șters postarea

La o zi după ce a postat pe rețelele sociale, Siraba Dembele a șters reacția sa. Sursele Eurosport spun că franțuzoaica a fost băgată în ședință de conducerea secției de handbal a CSM București. Mai mult decât atât, ea a fost chemată în fața echipei și și-a cerut scuze în fața fetelor.
https://i.eurosport.com/2022/08/31/3442511.jpg
Rămâne de văzut acum care va fi relația Siraba Dembele cu antrenorul Adrian Vasile, cel care a fost direct lovit prin acea postare. Dembele este, în mod normal, titulară a postului de extremă stânga, dar ar putea trece pe banca de rezerve la următoarele meciuri.
La 36 de ani, Dembele este una dintre cele mai experimentate handbaliste din lotul "tigraoicelor". Vicecampioană olimpică, medaliată cu aur la Mondiale și Europene, Siraba a fost căpitanul "naționalei" Franței. Ea a venit la CSM București în 2020, iar în această vară și-a prelungit înțelegerea pentru încă un an.

Federația a strâns din amenzi 21.200 de lei

"Legea Novak", ordinul de ministru care impune folosirea a cel puţin 40% sportivi români într-o echipă, la fiecare joc, a fost încălcată de nu mai puțin de cinci echipe din cele 14 după prima etapă a Ligii Florilor.
Rapid București și CSM București au încălcat legea și în Supercupa României, dar și la meciul direct din prima etapă. Li s-au adăugat Dunărea Brăila, în meciul cu Măgura Cisnădie (31-31), Gloria Bistrița, în victoria de la Zalău (30-26), dar și SCM Rm. Vâlcea, în victoria cu nou-promovata CSM Galați (36-26).
Este surprinzător cum Vâlcea nu a putut să alinieze trei jucătoare românce la meciul cu o nou-promovată, încălcând regula pentru 30 de secunde, iar Gloria Bistrița a jucat și ea pentru două minute cu doar două românce pe teren! Au existat însă momente în care Vâlcea și Bistrița au avut mai mult de trei românce pe teren, chiar și cinci!
Încă o dovadă că impunerea FRH legată de "Legea Novak" a fost făcută doar pentru strângerea de fonduri în cadrul FRH.
CSM București și Rapid București au de plată în bugetul FRH a câte 6.100 de lei fiecare, iar SCM Rm. Vâlcea, Gloria Bistrița și Dunărea Brăila câte 3.000 de lei.
Handbal
România bate Spania și câștigă Trofeul Carpați la Bistrița! Cine sunt sportivele care s-au remarcat
IERI LA 05:26
Handbal
Victorii pentru adversarele României la Euro 2022. Franța și Țările de jos, în mare formă
01/10/2022 LA 09:30