Naționala masculină condusă de Xavier Pascual a ajuns în Spania la mijlocul acestei săptămâni, iar joi seara a disputat un prim joc amical împotriva Los Hispanos.
Partida a avut loc la Aviles, iar campioana europeană en-titre s-a impus cu 33-29. Sâmbătă, de la ora 20:00, va avea loc și a doua întâlnire între cele două selecționate.
Handbal
Dinamo a făcut scor cu Potaissa Turda! 43 de goluri marcate de alb-roșii!
IERI LA 15:42
Atât prima reprezentativă, dar și Spania sunt la începutul unui ciclu. În timp ce trupa lui Jordi Ribera se pregăteșțe să atace o nouă calificare la Jocurile Olimpice și podiumurile la toate turneele finale, România încearcă să ajungă din nou la o competiție majoră după mai bine de un deceniu de pauză.

România a fost aproape de Spania în cea mai mare parte a meciului

Tricolorii au evoluat cu mult curaj împotriva unei adversare mai valoroase și sărămână aproape pe tot parcursul întâlnirii. În prima parte, scorul a fost egal sau diferența de scor a fost minimă. La pauză, Los Hispanos au intrat cu un gol avans, 16-15. În repriza a doua, gazdele au avut mai mult inițiativa, dar băieții lui Xavier Pascual au avut răspunsuri uneori în situații mai dificile. La 23-19 pentru gazde, România a revenit la 23-22. În cele din urmă, gazdele s-au impus cu 33-29.
Spaniolii au aliniat o echipă cu mulți jucători noi, dar nu au lipsit nici vedete precum Coralles, Ferran Sole și Maqueda
Spania – România 33-29
  • Corrales, Sergey Hernandez - Gurbindo 1 gol, Maqueda 2, Angel Fernandez 2, Sole 6, Figueras 3, Garciandia, Casado 3, Guardiola 3, Valera 1, Sanchez-Migallon, Marchan, Izquierdo 3, Marquez 3, Perez Arce 2, Daniel Fernandez 4.
  • Vasile, Popescu - Nistor 1, Militaru, Cumpănici 2, Grigoraş 4, Humet 1, Racoţea 4, Constantina 1, Negru 5, Szoke, Rotaru 2, Buzle 2, Căbuţ, Dumitriu 3, Octavian Bizău 3, Roland Thalmaier 1, Mănescu.
Xavier Pascual și-a început de curând al doilea mandat la echipa națională după cel din perioada 2016-2018, iar calificările pentru Cupa Mondială 2023 vor reprezenta primele lui meciuri oficiale.
"Pasqi nu e doar un antrenor, ci un sistem căruia nu este ușor să-irăspunzi, ținând cont de realitatea noastră. Sunt convins că și și cei de la Dinamo au aceeași problemă. Revenirea lui înseamnă apropierea de ceea ce înseamnă performanță la nivel mondial. El are un plan în derulare potrivit căruia naționala masculină să fie prezentă la Jocurile Olimpice. Puțin realizabil în acest moment din punctul meu de vedere, dar asta nu înseamnă că proiectul nu există și nu încercăm să ne ținem de el", a declarat recent Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Handbal
Liga Florilor a trimis cele mai multe jucătoare la Euro 2022: 31 de ”straniere” și 18 românce!
26/11/2022 LA 16:18
Handbal
Cristina Neagu, nominalizată la titlul de cea mai bună jucătoare a anului
25/11/2022 LA 18:29