Franța și Suedia nu au avut emoții duminică în a obține calificarea. "Cocoșii" au învins categoric Portugalia, 32-23 (16-12), obținând a 6-a victorie consecutivă din 6 posibile, la mondialul egiptean.
Suedia, la rândul ei, a zdrobit Rusia cu 34-20 (17-8) și a câștigat grupa cu 8 puncte, fiind și ea neînvinsă în cele 6 partide din Egipt.

Emoții pentru Norvegia, la Mondialul de handbal

Handbal
Steaua a ratat dramatic calificarea în grupele EHF European League!
ACUM 4 ORE
Norvegia și Egipt, celelalte două calificate, au avut totuși emoții în partidele jucate duminică.
Chiar dacă a condus aproape tot meciul, Norvegia a avut în față o reprezentativă a Islandei capabilă de surprize în orice moment, care nu avut ce pierde, o echipă ce a ținut aproape tot meciul. Nordicii s-au impus în cele din urmă cu 35-22 (18-18) și, cu cele 8 puncte acumulate, au terminat pe locul 2 în grupă, după Franța, singura reprezentativă în fața căreia a pierdut, chiar în prima partidă jucată în Egipt.
Cea mai dramatică confruntare a zilei a adus față în față Egiptul și Slovenia. Pentru oricare din cele două echipe o victorie ar fi echivalat cu calificarea. Egalul îi favoriza doar pe "faraoni", motiv pentru care slovenii au dat maximum posibil, materializat pe tabelă cu plus 4-5 goluri până dincolo de primele 5 minute ale reprizei secunde.
De la 15-10, egiptenii au avut un șir de 5 goluri consecutive cu care au egalat, ca după aceea, după 19-19 să treacă la conducere, dar nu cu mai mult de 2 goluri.
Finalul a fost de poveste. La 23-25 slovenii au luat time-out când mai erau exact 2 minute și 4 secunde de joc. La atacul imediat următor Janc a ratat de pe semicerc, fiind imitat imediat de egipteanul El-Deraa.
Slovenii au redus la 24-25, când cronometrul arăta 58.54. A urmat un time-out egiptean și apoi o ratare a lui Mamdouh, cu 16 secunde înainte de final. Golul slovenului Janc a picat în exact ultima secundă de joc, însă nu a mai contat pentru calificare.
Luni se joacă ultimele meciuri din grupa 1 și grupa 2. Ungaria și Spania sunt matematic calificate și joacă una împotriva celeilalte doar pentru palmares și pentru șefia grupei 1.
Danemarca e și ea calificată, meciurile Argentina - Quatar și Danemarca - Croația urmând a stabili și cea de a doua clasată. Teoretic Argentina, Quatar și Croația au toate șanse de calificare, cu mențiunea că pentru a se califica Croația trebuie să bată Danemarca și Quatar pe Argentina.
În cazul unei înfrângeri a Croației, echipa calificată va fi cea care iese victorioasă între Argentina și Quatar. Un egal între cele două îi favorizează pe sudamericani.
sursa: Mediafax
Handbal
Florentin Pera după victoria de la Trofeul Carpați: "Trebuie să dăm încredere tuturor jucătoarelor!"
02/10/2022 LA 10:16
Handbal
România bate Spania și câștigă Trofeul Carpați la Bistrița! Cine sunt sportivele care s-au remarcat
02/10/2022 LA 05:26