CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a obținut un egal istoric în fața lui CSM București, pentru prima dată în istoria competiției, semieșec ce o poate ajuta pe Rapid să facă un pas decisiv către titlul de campioană.
Ambele echipe au mers cap la cap până la finalul meciului, ba chiar Bistrița a condus cu 23-22, însă gazdele au egalat datorită unei lovituri de la 7 metri.
Portarul oaspeților, Ana Maria Mazăreanu, a făcut o partidă extraordinară, făcând cu Bucureștiul cel mai bun meci din acest sezon. Ea a apărat câteva lovituri expediate de Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare a gazdelor.
Handbal
S-au decis primele două calificate pentru Final 4 în Liga Campionilor. Dinamo le-a învins pe ambele
IERI LA 11:28
Diferența au făcut-o portarii celor două echipe, însă Bistrița a realizat surpriza și a ținut în șah mult mai valoroasă CSM București. Adi Vasile, antrenorul lui CSM București, este actualul selecționer al echipei naționale de handbal feminin, iar Horațiu Pașca, tehnicianul Biistriței, a fost secund la naționala de handbal.
În urma acestui rezultat, CSM București pierde teren în lupta pentru titlu, acumulând 35 de puncte după 15 etape, la 4 puncte de liderul Rapid, care are un meci mai puțin disputat. De cealaltă parte, Bistrița se află pe locul 9, cu 17 puncte.
Pentru CSM București urmează duelul cu Esbjerg, din grupele Ligii Campionilor, în timp ce Bistrița va juca pe teren propriu, în campionat, cu Măgura Cisnădiei.
Derby-ul dintre Rapid și CSM se va juca joi, 24 februarie, ora 18:00, în Giulești.
CITEȘTE ȘI:

Patru franțuzoaice în Liga Florilor

Pe lângă cele două jucătoare franceze de la Rapid, Orlane Kanor și Alexandra Lacrabere, CSM București va mai avea în rândurile ei două reprezentante ale ”cocoșului galic”: Siraba Dembele, care și-a prelungit recent contractual, și Kalidiatou Niakate, interul stânga care vine de la Brest.
Rapid a anunțat până acum șase jucătoare noi pentru sezonul viitor: Albertina Kassoma, Lorena Ostase, Espinola Perez, Jennifer Gutierrez Bermejo, Orlane Kanor. Unguroaica Dorina Korsos a ajuns de acum la echipă și a și început să joace. Se adaugă acum Alexandra Lacrabere și Ivana Kapitanovic.
Rapid București își face cea mai tare echipă din istorie în anul centenarului clubului. Gruparea giuleșteană anunță transfer după transfer, pregătind participarea în Liga Campionilor.
Lider în România, după 14 etape, Rapid se bate la titlu cu CSM București și SCM Rm. Vâlcea. Obiectivul clubului este însă să câștige campionatul în sezonul viitor, atunci când clubul din Giulești face 100 de ani de la înființare.
Handbal
Ce ar schimba Viorel Mazilu dacă ar avea puterea la handbal: "Aș arde tot și aș construi de la zero"
17/05/2022 LA 18:09
Handbal
Neagu, Broch și Amorim, nominalizate pentru echipa ideală a Ligii Campionilor
17/05/2022 LA 17:29