Surpriză de mari proporții, duminică, în preliminariile pentru calificarea la Campionatul European de handbal masculin din 2022. Reprezentativa statului Kosovo a învins România și a confirmat că egalul obținut în urmă cu o săptămână, în compania naționalei României, nu a fost doar o întâmplare.
În ciuda egalului din meciul tur, România era în continuare considerată mare favorită la câștigarea meciului cu Kosovo, din Grupa 8 a preliminariilor. Tricolorii au început bine, având 3-0 chiar în startul partidei. Au menținut însă conducerea pe tabelă doar până la 10-9, fiind ultima dată când s-au aflat în avantaj.
Conducătorul de joc kosovar Valon Dedaj, alături de pivotul Kastriot Jupa, au făcut un joc excelent pe faza de atac, unde românii nu au găsit soluții pentru a se apăra în fața unor combinații nu foarte sofisticate, dar bine executate. Cei doi au marcat împreună 16 goluri.
Handbal
CSM București pierde la Brest, 21-24, și-și ia adio de la calificarea directă în sferturi
IERI LA 21:50
Pe lângă o apărare lipsită de mobilitate și de soluții în fața adversarilor, România a suferit și în poartă, Popescu și Stănescu având o evoluție submediocră, în ton cu jocul defensiv al apărării.

România a revenit în meci, dar finalul le-a aparținut oaspeților

Tricolorii au reușit totuși să recupereze avantajul de 5 goluri (16-21) pe care l-au avut oaspeții în minutul 36, venind la un singur gol (23-24), cu 10 minute înainte de final. Au urmat însă 3 ratări consecutive ale lui Negru, pe fondul forțării jocului cu extremele, în lipsa unor soluții la linia de 9 metri, completate de o ratare de la 7 metri a lui Bujor.
Oaspeții s-au desprins la 24-27 iar handbaliștii români au reușit să mai marcheze o singură dată în ultimele 7 minute de joc, în care Grigoraș a primit un cartonaș roșu direct, pentru lovirea adversarului.
România ia un punct din cele patru considerate de specialiști 100% sigure înainte de această dublă, și se vede în situația teoretică de a rata o calificare facilă la europene, prelungind perioada de 25 de ani de absență de la un turneu final continental.
Pentru a-și asigura totuși calificarea, România trebuie să câștige cel puțin una din partidele cu Muntenegru și Suedia, dar mai ales pe cel cu Muntenegru. În plus, românii depind și celelalte rezultate, atât din grupa 8, cât și din celelalte grupe, în condițiile în care patru din cele mai bine plasate echipe de pe locul 3 se vor califica la rândul lor.
Pentru naționala tricoloră urmează meciul cu Suedia, de pe teren propriu, din 28 aprilie, și cel cu Muntenegru, din deplasare, de pe 2 mai.
Sursa: Mediafax
Handbal
România și-a aflat adversarele din prima fază a play-off-ului CM 2023
18/01/2022 LA 21:59
Handbal
Bubuie piața transferurilor în România! Ce mutări au mai făcut echipele din Liga Florilor
18/01/2022 LA 16:29