de Marian Ursescu
Scenariu demn de filmele lui Alfred Hitchcock în a doua semifinală din Cupa României, disputată la Mioveni între Rapid, liderul Ligii Naționale, și SCM Rm. Vâlcea.
S-au făcut tot felul de speculații în lumea handbalului. Se vorbea de faptul că Vâlcea va câștiga în Cupa României, iar în contrapartidă, Rapid se va impune în ultima etapă, la Rm. Vâlcea pentru a câșltiga titlul de campioană!
Handbal
O vedetă urmărită de CSM București a semnat în Norvegia
ACUM 6 ORE

Thriller la Mioveni. Vâlcea a avut nevoie de 80 de minute pentru a trece de Rapid în Cupa României!

Cât adevăr e în toate aceste zvonuri? La Mioveni, Rapid a condus cu 17-12 la pauză o echipa a Vâlcii care parcă intrase deja în vacanță. Elevele lui Bent Dahl au jucat foarte slab, au greșit enorm, iar Rapidul a profitat. În partea a doua, Vâlcea a ieșit mai montată de la cabină și a avut noroc cu portarul Isabelle Roch. Nemțoaica a închis efectiv poarta minute bune de joc. Vâlcencele s-au apropiat la 18-19, dar nu reușeau să egaleze. Au făcut-o abia în minutul 49, la 23-23!
Speculațiile de dinainte de meci prindeau contur. Numai că pe finalul partidei, antrenorul Carlos Viver a trimis din nou în teren titularele, pe care le odihnise câteva minute pe bancă. La 27-26 pentru Vâlcea, când mai erau 25 de secunde de joc, echipa lui Bent Dahl a recuperat balonul în defensivă, dar în loc să joace la trecerea timpului, Liscevic a încercat o pasă decisivă la pivotul Elghaoui. Tunisianca nu a ajuns la balon și Rapid a primit o șansă nesperată.
Fraga Fernandez, fosta jucătoare a Vâlcii, a scos aruncarea de la 7 metri izbăvitoare pentru echipa sa. Carlos Azenaide a transformat și a trimis meciul în prelungiri, după 27-27! Scenariile clevetitorilor nu se adveriseră.

Sarabanda erorilor

Vâlcea a condus în prelungiri, a avut 30-28, dar greșelile au continuat în ambele tabere. Rapid a egalat la 30, oltencele au ratat două aruncări de la 7 metri și după primele două reprise de prelungiri scorul a fost tot egal, 32-32. Au urmat alte 10 minute de coșmar pentru jucătoare, care erau sleite de puteri.
Vâlcea a marcat de patru ori consecutiv, s-a desprins la 36-32 și spre bucuria celor peste 500 de fani veniți de la Vâlcea, s-a crezut că finala e gata. Că favoritele sunt calificate în ultimul act. Emoții au fost însă până la final pentru oltence. Rapid s-a apropiat la 40-39, de la 40-37, iar în ultimele secunde, Kristina Liscevic a stabilit scorul final cu un nou gol sub bară: 41-39.
A fost o înțelegere între cele două echipe? Dacă da, cine a pus la capăt această regie, merită premiul Oscar!

Finală între rivale

Cert este că duminică, de la ora 15:30, marile rivale din ultimii ani, CSM București și SCM Rm. Vâlcea se vor întâlni în ultimul act. S-a mai întâmplat asta în 2018, 2019 și 2020. Iar echipa considerate mereu cu șansa a doua, Vâlcea, a câștigat în 2019 și 2020!
Ce se va întâmpla acum? Tot CSM București pornește clar cu prima șansă, având și avantajul faptului că a jucat mai devreme, iar vâlcencele au stat pe teren 80 de minute pentru a trece de Rapid.
Vâlcea-Rapid 41-39
Levchenko 9, Dache 6, Glibko 5, Elghaoui 5, Klikovac 5, Liscevici 4, Lupei 4, Gorșenina 1, Roch 1, Stamin 1. Antrenor: Bent Dahl
Azenaide Carlos 12, Fernandez 6, Buceschi 4, Perianu 3, Manea-Lefter 3, Badea 3, Tîrcă 2, Korsos 2, L. Popa 2, Hernandez 1, Constantinescu 1. Antrenor: Carlos Viver
Finalele dintre cele două rivale
2020 SCM Rm. Vâlcea-CSM București 22-19
2019 CSM București-SCM Rm. Vâlcea 30-29 după prelungiri
2018 CSM București-SCM Rm. Vâlcea 29-22

Vărzaru a plecat de la meci! "O după-amiază pierdută!"

Cristina Vărzaru, secretarul general al Federației Române de Handbal, a plecat de la a doua semifinală a Cupei României la finalul timpului regulamentar de joc, la 27-27. În timpul partidei, fosta mare handbalistă, care a trecut în carieră și pe la Vâlcea și pe la Rapid, a fost auzită spunând. "E circ!" sau "O după-amiază pierdută, mai bine stăteam acasă". Cumva a insinuat faptul că a fost o înțelegere între cele două formații. Se știe foarte bine simpatia fostei extreme pentru CSM București, cealaltă finalistă. Se zvonește chiar, în lumea handbalului, că după mandatul său de secretar general la FRH, Vărzaru va ajunge să lucreze la CSM București, în poziția de șef al secției de handbal!
Handbal
S-au afișat urnele în Champions League. Unde au fost trimise cele trei echipe din România?
28/06/2022 LA 17:21
Handbal
România U20 la handbal feminin a învins Mexic la Campionatul Mondial. Dezamăgirea este însă mare
27/06/2022 LA 16:28