Comisia Tehnică – Subcomisia de Senioare s-a reunit azi la București, pentru a analiza prestația României la Campionatul Mondial. Tricolorele au terminat pe locul 12 în Japonia, dar și mai deranjantă a fost maniera în care echipa națională s-a prezentat. România a pierdut trei jocuri la cel puțin 12 goluri diferență, ajungând să fie înfrântă și de Japonia cu 37-20.
Tomas Ryde a sosit în cursul acestei zile în România, iar de la aeroport s-a deplasat direct la Federație, prezentând raportul în cadrul ședinției Comisiei Tehnice.
Antrenorul a fost la un moment dat în „corzi”, dar și-a asumat greșelile, iar la final a susținut că este demn și dispus să renunțe la post dacă membrii Comisiei Tehnice vor vota că trebuie făcută schimbarea. Majoritatea a decis că selecționerul Tomas Ryde ar trebui să plece.
Campionatul European
Surpriză până la capăt! Suedia a învins Franța și joacă finala cu Spania
ACUM 10 ORE
La ședință nu au fost prezenți antrenorii Horațiu Pașca, Alexandru Weber, Alin Bondar și Costică Buceschi, „secundul” naționalei. La plecare, Tomas Ryde a urat succes naționalei, să învingă naționala Muntenegrului în turneul preolimpic de la Podgorica, programat în a doua jumătate a lunii martie.
S-au făcut și propuneri în cadrul Comisiei Tehnice pentru postul de selecționer. Foarte probabil, viitorul antrenor va fi român. S-au rostit vreo cinci nume: Florentin Pera, Bogdan Burcea, Aurelian Roșca, Ovidiu Mihăilă, Gheorghe Tadici. Ultimul ar fi exclus varianta de a prelua echipa națională.
Naționala se reunește pe 19 ianuarie într-un prim stagiu centralizat
În 20-22 martie, România va participa la turneul preolimpic de la Podgorica, alături de Muntenegru, Norvegia și Coreea de Nord. Primele două clasate se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Federația Română de Handbal trebuie să ia repede o decizie în privința staff-ului tehnic, timpul fiind foarte scurt. De altfel, în 19-22 ianuarie este deja fixat primul stagiu de pregătire centralizată în București, așadar, în aproximativ două săptămâni.
Până la abordarea propriu-zisă a întrecerii din Muntenegru, lotul va mai avea încă un stagiu comun de pregătire de patru zile în 16-19 februarie.
Handbal
Controversă privind validarea selecționerului Adi Vasile de către Comisia Tehnică!
ACUM 12 ORE
Campionatul European
Spania bate Danemarca și va juca a patra finală consecutivă la Europene!
ACUM 13 ORE