Herning-Ikast, unul dintre cele mai importante cluburi din Danemarca și din Europa în handbalul feminin, își schimbă din nou numele. Gruparea înființată în 1970 va juca sub titulatura de Ikast Handbold din toamnă.
Președintele consiliului de administrație, Lars Gantzel Pedersen, a susținut că unul dintre motivele acestei modificări este să fie maiaproape de clubul părinte Ikast FS, așa cum s-a numit la înființare.
Handbal
Adrian Vasile nu va primi un nou contract! Cine îl va înlocui la naționala feminină de handbal
ACUM 18 ORE
"Trebuie să recunoaștem că ne-am îndepărtat prea mult. Nu am reușit să creăm coeziunea între clubul părinte și noi, așa cum ne-am dorit", a mai spus Pedersen, potrivit TV2 Danemarca.

Ikast, un club de top din Europa, își schimbă și culorile

Clubul nu-și va schinba doar denumirea, ci și culorile, în galben și negru.
Formația din Ikast a avut de-a lungul anilor mai multe nume. A început ca Ikast FS, dar în 1999 a ajuns să se numească Ikast-Bording Elite Handball datorită unei colaborări cu Bording KFUM. Ulterior a mai purtat titulatura de Ikast-Brande Elite Handball și FC Midtjylland Handball. Sub această ultimă denumire a ajuns până în turneul Final Four al Ligii Campionilor, în ediția 2013/14.
În 2018 s-a renunțat la colaborarea cu clubul de fotbal, iar de atunci clubul s-a numit Herning-Ikast Handball, până la finalul acestui sezon, încheiat cu două clasări pe podium, locul 3 în campionatul intern și în European Handball League, după o finală mică disputată contra echipei Minaur Baia Mare.
Handbal
EXCLUSIV | Raul Nantes pleacă de la Dinamo! Ce jucători se vor mai despărți de campioană
04/07/2022 LA 08:37
Handbal
Naționala României U20 a terminat pe locul 18 la Campionatul Mondial de tineret
01/07/2022 LA 16:20