Naționala feminină de handbal traversează un moment delicat. După ce a ocupat doar locul 13 la Campionatul Mondial 2021, egalând cea mai slabă clasare din ultimii 20 de ani (locul 13 la Mondialul din 2011), selecționata condusă de Adrian Vasile are acum mari emoții și în privința calificării la Euro 2022.
România a ajuns, practic, în fața unui meci decisiv cu Austria (24 aprilie), pentru a obține prezența la turneul final din 1-20 noiembrie, programat în Slovenia, Muntenegru și Macedonia de Nord.
Handbal
Minaur a ratat medaliile de bronz în EHF European League la aruncările de la 7 metri!
IERI LA 18:16
Reprezentativa feminină a primit peste 30 de goluri în ultimele 6 partide contra unor adversari din Europa. În acest ciclu olimpic a învins doar Insulele Feroe, cu 26-19, dintre adversarele din Europa. Săptămâna trecută, în preliminariile Euro 2022, tricolorele au cedat în ambele partide cu Danemarca, scor 28-35 la Mioveni și 27-32 în deplasare.

Bogdan Voina: "Din păcate, lucrurile nu merg în direcția care trebuie"

Invitat în emisiunea Handbal Magazin – Eurosport, fostul handbalist Bogdan Voina a comentat astfel situația echipei națioanle de handbal feminin:
"Eu pur și simplu înnebunesc în momentul în care aud că suntem pe drumul cel bun. Din păcate, lucrurile nu merg în direcția care trebuie. Dacă ne uităm și în efectivul echipei noastre, putem să observăm un lucru. Din toate componentele naționalei, o singură jucătoare, Diana Ciucă, provine din Centrele de Excelență. Asta trebuie să ne dea de gândit. Nu este normal să nu ai în componența echipei naționale jucătoare care provin din aceste Centre de Excelență, după 8 ani. Acesta este obiectivul lor. Dacă nu produc, înseamnă că nu facem bine și trebuie să plecăm acasă! Dacă ai lucra într-o companie privată, dacă nu produci, pleci, pentru că nu ai cum să trăiești. La noi, lucrurile acestea nu se sancționează".
Candidat la funcția de președinte al FRH, la alegerile care ar urma să se desfășoare în curând, Bogdan Voina nu vrea să-și imagineze că România ar putea să rateze calificarea la Euro 2022 în handbalul feminin.
"Nu aș vrea să cred că am ajuns la nivelul în care să nu învingem Insulele Feroe și Austria acasă. Dacă acest lucru nu se întâmplă (n.r. România să se califice la turneul final), atunci situația este extraordinar de gravă", a precizat Bogdan Voina.
Ultimele meciuri din preliminariile pentru Euro 2022 sunt programate la finalul lunii aprilie. România va juca pe 20 aprilie în deplasare cu I. Feroe, iar pe 24 aprilie cu Austria, la Rm. Vâlcea. Situația în Grupa 2 după 4 etape este următoarea: Danemarca – 8p, Austria – 5p, România – 3p, I. Feroe – 0p.
Handbal
Dinamo face eventul! Finală extrem de palpitantă în fața Stelei
IERI LA 17:43
Handbal
Minaur ratează finala EHF European League. Va juca doar pentru locul 3
14/05/2022 LA 18:04