Spania se confruntă cu o creștere exponențială a cazurilor de COVID-19, iar autoritățile din fiecare regiune au libertatea să aleagă măsurile care se impun astfel încât să limiteze răspândirea virusului.
Potrivit diariodeleon.es, administrația provinciei iberice Castilla y Leon i-a obligat pe sportivi să poarte măști în timpul competițiilor. Un prim exemplu am avut în acest weekend, la partida din Liga ASOBAL, dintre CB Abanca Ademar (din Leon) și Liberbank Sinfin.
Măsura a creat o serie de polemici, antrenorul gazdelor declarându-se total împotriva unei astfel de măsuri, pe care a catalogat-o absurdă.
Handbal
Schimb de jucătoare între CSM București și Gyor!
ACUM 17 ORE
"Dacă în acest mod se rezolvă situația provocată de pandemie, înseamnă că cei din Leon au dat un exemplu întregii lumi. N-am văzut ceva mai absurd în viața mea!", a spus ironic, antrenorul gazdelor, Manolo Cadenas, potrivit sursei citate.
Marea problemă e reprezentată de faptul că, în timpul efortului, jucătorii nu pot să respire normal, lucru care poate avea consecințe grave.
"Te simți copleșit și nu respiri la fel, desigur. De aceea, când faci sport, este recomandat să nu porți mască. Dacă Barcelona-Valladolid s-a jucat fără mască, ar fi trebuit să se procedeze la fel și la noi", a mai spus Cadenas.
Abanca Ademar s-a impus fără probleme în disputa cu Liberbank Sinfin, scor 31-23. După 6 etape, Ademar ocupă locul 3 în clasament, cu 5 victorii și o înfrângere. Lider este Barcelona, care s-a impus în toate partidele disputate până acum.
Handbal
CSM București a câștigat Cupa României, a 5-a din vitrina clubului
22/05/2022 LA 15:36
Handbal
Minaur Baia Mare a pierdut prima bătălie cu Naerbo în finala EHF European Cup
21/05/2022 LA 16:55