Spania se confruntă cu o creștere exponențială a cazurilor de COVID-19, iar autoritățile din fiecare regiune au libertatea să aleagă măsurile care se impun astfel încât să limiteze răspândirea virusului.
Potrivit diariodeleon.es, administrația provinciei iberice Castilla y Leon i-a obligat pe sportivi să poarte măști în timpul competițiilor. Un prim exemplu am avut în acest weekend, la partida din Liga ASOBAL, dintre CB Abanca Ademar (din Leon) și Liberbank Sinfin.
Măsura a creat o serie de polemici, antrenorul gazdelor declarându-se total împotriva unei astfel de măsuri, pe care a catalogat-o absurdă.
Handbal
Dinamo a făcut un super-transfer la handbal! Un fost jucător al Barcelonei vine în Ştefan cel Mare
ACUM 19 ORE
"Dacă în acest mod se rezolvă situația provocată de pandemie, înseamnă că cei din Leon au dat un exemplu întregii lumi. N-am văzut ceva mai absurd în viața mea!", a spus ironic, antrenorul gazdelor, Manolo Cadenas, potrivit sursei citate.
Marea problemă e reprezentată de faptul că, în timpul efortului, jucătorii nu pot să respire normal, lucru care poate avea consecințe grave.
"Te simți copleșit și nu respiri la fel, desigur. De aceea, când faci sport, este recomandat să nu porți mască. Dacă Barcelona-Valladolid s-a jucat fără mască, ar fi trebuit să se procedeze la fel și la noi", a mai spus Cadenas.
Abanca Ademar s-a impus fără probleme în disputa cu Liberbank Sinfin, scor 31-23. După 6 etape, Ademar ocupă locul 3 în clasament, cu 5 victorii și o înfrângere. Lider este Barcelona, care s-a impus în toate partidele disputate până acum.
Handbal
Cristina Neagu, show în Croația, iar CSM București a obținut prima victorie în Liga Campionilor
IERI LA 17:48
Liga Campionilor
Dinamo, înfrângere drastică în Liga Campionilor! PSG a făcut instrucție cu trupa lui Xavi Pascual
23/09/2021 LA 20:10