Vasile Stângă a declaat luni că preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, ar trebui să-şi dea demisia de onoare după ratarea calificării naţionalei feminine la Jocuile Olimpice de la Tokyo. Dublu medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice din 1980 și 1984, Vasile Stângă a precizat că România a ajuns de "râsul Europei" cu loturile naţionale.
România a învins, duminică, Muntenegru, în ultima partidă a turneului preolimpic la handbal feminin, dar a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din cauza golaverajului. Tricolorele au învins selecționata Muntenegrului, scor 28-25, dar au ratat calificarea la Tokyo, ediția 2021, din cauza a doar două goluri lipsă în dreptul nostru.

Vasile Stângă știe cine este vinovat pentru eșecul României de la Podgorica

Campionatul Mondial
România a pierdut dramatic cu Olanda, după un meci bun făcut de jucătoarele lui Adi Vasile
09/12/2021 LA 09:09
Pentru calificare, România avea nevoie de o victorie la cinci goluri. Muntenegru s-a calificat, alături de Norvegia, la cel mai așteptat eveniment sportiv din acest an. România a pierdut, sâmbătă seara, primul joc, cu Norvegia, scor 24-29.Naţionala României a mai participat de patru ori în istoria sa la Jocurile Olimpice, cu următoarele clasări: locul 4- în 1976, locul 7 - 2000, locul 7 - 2008, locul 9 - 2016.
"Când a bătut Muntenegru pe Norvegia ni s-au schimbat toate calculele. Asta este situaţia, ne aşteptam să ratăm calificarea pentru că aveam ultima şansă. Însă trebuie luate măsuri. Iar prima măsură este ca domnul Dedu să-şi dea demisia şi să lase pe altcineva. Pentru că în anii în care a fost la federaţie s-a dus totul de râpă. Iar totul a culminat cu eşecul fetelor, care, din păcate, iau drumul băieţilor. Adică nu ne mai calificăm la Jocurile Olimpice, bine că mai mergem la Europene şi Mondiale, dar nici acolo nu facem performanţă. De fapt, toate loturile de juniori şi tineret ale României s-au dus la coada Europei. Suntem de râsul Europei", a declarat Stângă pentru Agerpres.
"Este nevoie de o demisie de onoare a domnului Dedu. Să vină altcineva, cu o altă strategie. Asta este singura, singura soluţie… să-l vedem pe domnul Dedu dacă are onoarea să-şi prezinte demisia. Şi nu numai el, tot staff-ul federaţiei, Consiliul de Administraţie. Toţi să-şi dea demisia pentru că toţi au fost părtaşi la ce s-a întâmplat în handbalul românesc în ultimii ani. Cu taxele care le iau… zeci de mii de euro care nu se duc în handbal, ci se duc în salariile şmecherilor. Deci trebuie trasă o linie acum, să vină altcineva cu o nouă strategie şi o nouă dezvoltare a handbalului. Altfel, cu Dedu nu avem nicio şansă", a adăugat Stângă.
Campionatul Mondial
Adrian Vasile vede partea plină a paharului după eșecul cu Norvegia! Concluziile selecționerului
07/12/2021 LA 23:04
Campionatul Mondial
România – Norvegia 22-33. Nordicele ne-au arătat cam pe unde am ajuns cu naționala feminină
07/12/2021 LA 12:40