Eforturile echipei Dinamo București din ultimele sezoane, cu o calificare în play-off-ul Ligii Campionilor (2019) și alta în optimile de finală (2020), sunt răsplătite. Gruparea din Ștefan cel Mare a acumulat suficiente puncte pentru România, pentru a urca pe locul 9 în Ranking-ul EHF.
În noua ierarhie publicată azi de EHF, România are un total de 48,20 puncte și a depășit Croația – 47,67 puncte, o forță în ultimele două decenii, cu PPD Zagreb în mod special, dar și cu Nexe în anii mai recenți. Ce înseamnă asta? Viitoarea campioană a României are un loc garantat în viitoarea ediție a Ligii Campionilor. Cel mai probabil Dinamo, fiind greu de crezut că vreo adversară din Liga Zimbrilor o poate încurca. Recent, dinamoviștii au învins HC Dobrogea Sud Constanța în derby-ul campionatului cu 30-22.

Dinamo București a solicitat wildcard în ultimele două veri

Liga Campionilor
Dinamo-PPD Zagreb 27-27! "Dulăii" au ratat in-extremis victoria, dar rămân cu șanse reale la optimi
ACUM O ORĂ
De menționat faptul că EHF a modificat formatul competiției din 2020, se joacă doar cu 16 echipe la start. Primele 9 națiuni din EHF au dreptul de a înscrie o echipă, un loc aparține țării cu cel mai bun coeficient în Liga Europeană (Germania), iar alte 6 locuri sunt ocupate pe baza unor invitații. În această ultimă situație s-a aflat și Dinamo în ultimii 2 ani. În 2020 nu a obținut wildcard-ul din partea EHF. În schimb, în vară, campioana României a primit o invitație.
Așadar, Dinamo poate demara planurile pentru sezonul următor în Liga Campionilor. Sigur, vor avea de trecut un test al dosarului, cluburile participante au de îndeplinit un caiet de sarcini, dar în mod nomal nu ar trebui să prezinte acest lucru o problemă. Din sursele Eurosport, clubul negociază deja cu câțiva jucători importanți din Europa, implicați azi în Liga Campionilor. Dinamo își poate face acum echipa din timp. Anul trecut, neavând certitudinea participării în Liga Campionilor, nu a putut transfera jucători mai devreme.
O altă veste foarte importantă după ce România a urcat pe locul 9 este faptul că Liga Zimbrilor nu va mai avea echipe în Cupa EHF (fosta Cupa Challenge), a treia competiție ca valoare. În schimb, va avea un loc suplimentar în Liga Europeană. Acest lucru determină în mare măsură și următoarele formații din clasament să se întărească, pentru a face față în această întrecere, bineînțeles, dacă își propun obiective pentru Europa. Până acum, România avea două locuri în Liga Europeană (a rămas cu unul după ce Dinamo a urcat în Liga Campionilor) și două în Cupa EHF.
EHF a anunțat azi ierarhia și la feminin. România a pierdut o poziție, fiind acum pe locul 6. Dar nu o afectează la distribuția locurilor pentru cupele europene. Va avea din oficiu un loc în Liga Campionilor și trei locuri în Liga Europeană. În schimb, un loc pierdut ar putea să o afecteze atunci când vor fi stabilite urne valorice.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Handbal
Războiul Gabi Szabo-Nicușor Dan continuă! I s-a desfăcut contractul de muncă de la CSM!
05/12/2022 LA 19:09
Handbal
Anunţul făcut de Cristina Neagu după ce i-a dat 14 goluri lui Ferencvaros, în Liga Campionilor
04/12/2022 LA 19:16