Pe 18 martie 2019, Cristina Neagu a fost declarată cea mai bună jucătoare de handbal din lume, devenind prima și singura sportivă care primește această distincție de patru ori. Anunțul a venit într-o perioadă dificilă pentru handbalistă, care se afla în proces de recuperare după a treia operație majoră din carieră, de refacere a ligamentului încrucișat anterior al piciorului drept.
Se accidentase în decembrie, la Campionatul European din Franța: în meciul cu Ungaria, decisiv pentru calificarea în semifiale, se prăbușise pe parchet țipând de durere și fusese scoasă pe targă din arena căzută în tăcere. Era la doar câteva zile după ce devenise, pe 3 decembrie, cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului European de Handbal Feminin, cu 206 de goluri.
Așa s-au scurs ultimele luni din viața Cristinei Neagu în 2019, într-o înlănțuire de reușite și de momente fericite, dar și de perioade dificile, un carusel emoțional care i-a caracterizat mare parte din carieră și care este reconstruit cu emoție într-una dinte cele mai emoționante producții ale Red Bull Media House, producție pe care o puteți azi urmări pe eurosport.ro. Aici puteți urmări videoclipul pe care Cristina ni l-a acordat și în care a povestit despre documentarul "Un 8 de neoprit".
Handbal
Prima reacție a Cristinei Neagu după ce și-a prelungit contractul cu CSM București! Ce planuri are
29/12/2021 LA 16:59

Cristina Neagu: Un 8 de Neoprit, documentarul unei cariere unice în handbal

Câte ceva despre documentarul Cristinei Neagu

Producția "Cristina Neagu: Un 8 de Neoprit” oferă un acces unic și intim în culisele acestei noi perioade de recuperare: o vedem în clipele emoționante dinaintea operației din Belgia; îi vedem primii pași, primele exerciții de recuperare și primele alergări care o pregătesc pentru revenirea pe teren. O vedem muncind cu hotărâre în singurătatea sălii de recuperare, dar și în camera plină de trofee din casa părintească, înconjurată de iubirea familiei, care i-a fost mereu alături. O vedem alături de fanii a căror susținere i-a dat curaj să meargă mai departe, în mijlocul colegelor de echipă alături de care abia așteaptă să revină, dar și singură, reflectând la drumul ei în sportul pe care-l iubește și la lecțiile pe care le-a învățat de-a lungul anilor - de exemplu, că viața unui sportiv nu e alcătuită doar din victorii și reușite, ci și din momente în care ești jos, fie că e o înfrângere grea sau o accidentare dureroasă, și cel mai important e să reușești să te ridici și să mergi mai departe.
"Toate perioadele grele prin care am trecut m-au făcut mai puternică și m-au învățat fiecare câte ceva, și probabil de aceea am în continuare puterea să-mi revin, să fiu optimistă și pozitivă”, spune Cristina. "Fiecare titlu în parte a avut însemnătatea lui și m-am simțit mândră de el și mândră de faptul că oamenii văd tot ce fac. Iar ce fac pot să fac pentru că muncesc foarte mult și pentru că sunt mereu motivată și am aspirații și pentru că trec prin atâtea și mă dor multe, și totuși reușesc să mă ridic și să fiu iarăși acolo.”
Handbal
OFICIAL | Cristina Neagu și-a prelungit contractul cu CSM București pe 2 ani! Ce salariu va avea
29/12/2021 LA 08:43
Handbal
Cristina Neagu își prelungește contractul cu CSM București! Ce salariu va încasa handbalista
08/12/2021 LA 16:01