De MARIAN URSESCU
Fantastică finală în MVM Dome din Budapesta! Vipers Kristiansand, campioana Norvegiei, venea din postura de deținătoarea trofeului, dar Gyor, campioana Ungariei, era considerată marea favorită. Asta și pentru că, din cei 15.400 de spectatori prezenți, 90 la sută le susțineau pe ”verzi”.

Șah-mat lui Ambros Martin

Handbal
Naționala României U20 a terminat pe locul 18 la Campionatul Mondial de tineret
ACUM 7 ORE
Gyor a pierdut Liga Campionilor sezonul trecut, fiind învinsă în semifinale, la aruncările de la 7 metri de Brest. Nu mai avea voie la încă un pas greșit. Este cea mai bogată echipă din handbalul feminin și, în acest sezon, pierduse și Cupa Ungariei, pe plan intern!
După startul meciului, nimeni nu se aștepta la deznodământul de la final! Unguroaicele au condus cu 10-7 și ele erau cele care impuneau ritmul partidei. Antrenorul Ole Gustav Gjekstad a schimbat sistemul defensiv, a trimis-o în centrul apărării pe Lysa Tchaptchet și ”viperele” au marcat șase goluri consecutiv.
Jucătoarele care au evoluat în trecut pe la Gyor au fost decisive în disputa pentru câștigarea trofeului. Portarul Katrine Lunde, interul dreapta Nora Mork și Zsuzsanna Tomori, stâlpul apărării norvegiene, Jana Knedlikova, extremă dreapta, au făcut un meci fantastic. Alături de ”creierul” echipei, fenomenala Isabelle Gullden.
Ambros Martin nu a găsit soluții să oprească atacurile în mare viteză ale nordicelor. Pivoții Tchaptchet și Debelic au creat culoare pentru coechipierele lor, iar când norvegiencele nu au mai găsit calea spre gol, Gjekstad a scos portarul și a trimis șapte jucătoare în atac!

Marketa Jerabkova desemnată MVP

La Gyor, vedetele lui Martin Ambros au fost copleșite parcă de miza partidei. Nu se așteptau la o asemnea replică din partea nordicelor, echipă în fața căreia conduceau cu 4-1 la ”directe”.
Crina Pintea a marcat trei goluri din 5 aruncări, ratând în partea a doua într-o situație favorabilă, singură cu portarul advers. Pivotul naționalei rămâne cu un singur trofeu, câștigat tot cu Gyor, în 2019.
Portarii Gyorului au fost cu mult sub Katrine Lunde, fenomenalul goal-keeper de 42 de ani care a câștigat acum pentru a șasea oară Liga Campionilor în carieră. La fel și Nora Mork, o handbalistă care a arătat cât altruism are. A preferat să nu arunce neapărat de la 7 metri și să devină golgeterul Ligii Campionilor. A terminat la doar trei reușite în spatele Cristinei Neagu. Mai important e însă că s-a pus în slujba echipei și a cucerit încă o dată Liga Campionilor.
Marketa Jerabkova a fost declarată MVP-ul competiției. A marcat de 12 ori în semifinala cu Metz și apoi a fost din nou, golgeterul echipei și în finală, cu 7 reușite.
În finala mică a Ligii Campionilor, Metz a trecut cu 32-26 de Team Esbjerg, iar franțuzoaicele și-au asigurat medaliile de bronz.
Handbal
CSM București a oficializat un alt transfer de top. Cvartet din naționala Franței în lot
ACUM 10 ORE
Handbal
Numele uriașe cu care Dinamo București va juca în Liga Campionilor la handbal, sezonul 2022/23
ACUM 13 ORE