Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alexandru Dedu, despre scandalul de dopaj din handbal: "Sper să fie doar o eroare"

Irina Aldea

Publicat 21/11/2019 la 14:43 GMT+2

Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, a vorbit despre scandalul uriaș de dopaj de la Corona Brașov.

Laslo

Credit imagine: Getty Images

Agenţia Naţională Anti-Doping a anunţat, marţi, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul său oficial, că trei handbaliste ale echipei Corona Braşov sunt suspectate de utilizarea terapiei cu laser intravenos, interzisă de regulamentul WADA. Este vorba despre Cristina Laslo, Bianca Bazaliu și Daciana Hosu. Prin urmare, Bianca Bazaliu, Cristina Laslo, Eiza Buceschi și Daria Buchi au fost lăsate în afara lotului pentru Campionatul Mondial.
Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal, a explicat într-o conferință de presă organizată joi cum s-au desfășurat evenimentele din cadrul scandalului de dopaj de la Corona Brașov. Dedu a precizat că speră ca acuzațiile să nu fie confirmate și a vorbit și despre motivul pentru care Eliza Buceschi și Daria Bucur n-au mai făcut deplasarea la Campionatul Mondial din Japonia.

Alexandru Dedu: "Sper să fie doar o eroare"

"Este primul caz de doping cu care ne confruntăm. Până la dovedirea acestui fapt, jucătoarele sunt nevinovate. Experiența noastră tinde spre zero, a trebuit să ne interesăm despre această situație. Este o controversă la nivel mondial legată de această procedură. Din ce știu nu poate fi dovedită. În schimb, WADA a deschis această procedură. Sunt niște poze pe Instagram în care se arată cum se procedează. De aici a plecat totul. Fetele nu și-au dat seama ce au făcut decât atunci când eu le-am spus că am primit acele notificări. Au mai fost situații asemenătoare cu echipa de tineret a Rusiei, cu Andreea Răducan. Până la urmă, nu există cazuri de dopaj în handbal. Este o greșeală, dar e un caz care afectează grav imaginea naționalei României. Din câte se știe, această procedură nu poate fi dovedită. WADA a deschis această procedură foarte simplu, pentru că sunt niște poze apărute pe Instagram. De aici a plecat totul. Am aflat vestea cu surprindere și cu durere. Referitor la acest caz, sunt instituții îndreptățite să-și facă treaba. Pentru noi, urmează un Mondial important", a spus Dedu, în cadrul unei conferințe de presă.
Președintele FRH a menționat că nu știe ce pedeapsă riscă clubul Corona Brașov, fiind preocupat mai mult de Campionatul Mondial. Dedu a precizat faptul că, dacă situațiile sportivelor de la Corona Brașov se vor rezolva, acestea se vor alătura lotului național: "Oficialii de la Corona au spus că procedura s-a făcut pentru că nu e nici pe departe vorba de doping. Mai multe detalii nu știu pe această temă. N-am aprofundat această chestie, nu știu ce riscă cei de la Corona Brașov. M-am concentrat pe echipa națională în aceste zile. Echipa națională a ajuns bine în Japonia, asta mă interesează acum. Vom avea timp pentru toate. Dacă va exista cea mai mică șansă ca vreuna dintre jucătoare să ajungă în Japonia, va ajunge în Japonia! Aici mă refer la ridicarea oricărei suspiciuni pe acest subiect".

Lotul pentru Campionatul Mondial:

  • Portari: Diana Ciucă (Vâlcea), Denisa Dedu (CSM Bucureşti), Yuliya Dumanska (Vâlcea)
  • Extreme stânga: Cristina Florica (Vâlcea), Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău)
  • Interi stânga: Cristina Neagu, Gabriela Perianu (ambele CSM Bucureşti), Anca Polocoşer (Minaur Baia Mare)
  • Centri: Elena Dache (Dunărea Brăila), Laura Pristaviţă (Gloria Bistriţa), Mădălina Zamfirescu (Vâlcea)
  • Inter dreapta: Patricia Vizitiu (SCM Craiova)
  • Extreme dreapta: Aneta Udrişitioiu (Dunărea Brăila), Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare)
  • Pivoţi: Raluca Băcăoanu (Vâlcea), Lorena Ostase (CSM Slatina), Crina Pintea (CSM Bucureşti)
Echipa națională de handbal feminin a României va debuta la Campionatul Mondial din Japonia sâmbătă, 30 noiembrie, contra Spaniei. Din grupa C mai fac parte Ungaria, Muntenegru, Kazahstan și Senegal. Campionatul Mondial de handbal se va desfășura între 30 noiembrie și 15 decembrie, în Japonia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo