Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cristian Gațu, critici dure după înfrângerea cu Suedia: "A fost o prestație lamentabilă"

Irina Aldea

Actualizat 10/12/2019 la 16:33 GMT+2

Fostul președinte al FRH, Cristian Gațu, a declarat că România a avut o prestație lamentabilă în meciul cu Suedia de la Campionatul Mondial de Handbal din Japonia.

Romania

Credit imagine: Eurosport

Naționala de handbal feminin a României a pierdut cu 22-34 în fața Suediei, la Campionatul Mondial din Japonia. La pauză, nordicele au avut un avantaj de 5 goluri, 14-9. Adversarele au condus pe toată durata meciului, singurul moment în care naționala noastră a fost la același nivel s-a înregistrat la mijlocul primei reprize, la 6-6.
Mai apoi, Suedia s-a distanțat la 5 goluri și a păstrat diferența. În partea a doua, diferența s-a mărit, iar pe finalul meciului s-a ajuns la o diferență de 12 goluri. România înregistrează al doilea eșec din Main Round și e pe ultimul loc în Grupa 2, cu 0 puncte. În ultimul meci din Main Round, România întâlnește Japonia. Partida este programată miercuri, de la 11:00.

Cristian Gațu, critici dure după înfrângerea cu Suedia

"Am avut emoţii, dar le-am eliminat pe parcurs. Eu am mers pe România, dar nu asta e problema. A fost o prestaţie, în ansamblu, lamentabilă. Pe faza de atac nu a fost concentrare. Asta e. Probabil că mâine (n.r. - cu Japonia) mai e o şansă mică să venim pe locul cinci, din şase echipe, lucru care nu-mi aduc aminte să se mai fi întâmplat. Avem şanse, pentru că ne bucurăm de locul patru la EURO acum doi ani", a declarat Cristian Gaţu la Telekom Sport.
Cristian Gațu, în vârstă de 74 de ani, a jucat de 212 ori în tricoul naţionalei României, fiind dublu campion mondial, la Paris (1970) şi Berlin (1974). Este dublu medaliat la Jocurile Olimpice, argint în 1976, la Montreal, şi bronz, în 1972, la Munchen. Mai are în palmares o medalie de bronz, la Campionatul Mondial din 1967 şi o medalie de aur, obţinută la Campionatul Mondial Universitar din 1969. El a fost președinte al Federației Române de handbal în perioada 1996 - 2014.

Clasamentul Grupei 2:

  • 1. Rusia – 8 puncte
  • 2. Spania – 7 puncte
  • 3. Suedia – 5 puncte
  • 4. Muntenegru – 4 puncte
  • 5. Japonia – 0 puncte
  • 6. România – 0 puncte
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo