Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fericire în formă pură! Cum s-au bucurat tricolorele în Japonia: "Am fugit! Mă duc să zbier"

Irina Aldea

Actualizat 06/12/2019 la 17:05 GMT+2

România a reușit să învingă Ungaria în ultimul meci din grupa C și s-a calificat în grupele principale de la Campionatul Mondial din Japonia.

Ana Maria Iuganu

Credit imagine: Getty Images

Bucuria tricolorelor a depășit orice limită la finalul meciului, după ce Cristina Neagu a transformat lovitura de la 7 metri din ultimele zece secunde. În cazul unui rezultat de egalitate, România nu obținea calificarea. România a egalat pentru prima dată în meci în minutul 59 (27-27) și a trecut în avantaj cu doar câteva secunde mai târziu tot pentru prima dată, dar decisiv de această dată: 28-27.
Ana Maria Iuganu, extrema stângă de la Gloria Buzău, a înscris 6 goluri și a vorbit foarte deschis despre experiența incredibilă trăită în meciul cu Ungaria: "Mă încearcă toate sentimentele, cele mai plăcute din lume. Suntem foarte fericite. Încă nu am apucat să mă bucur cum aș vrea pentru că mă țineți voi aici. Abia aștept să zbierăm. Eu când spun ceva, asta se întâmplă (n.r. că au o strategie pentru Ungaria). Acum sunt fericită. La pauză eram mult prea emoționate de miza meciului. Știam ce avem de făcut, dar ne grăbeam prea tare. Ne-am zis în vestiar că trebuie să ne trezim. În partea secundă am avut situații mult mai clare. Am făcut mai multe faulturi, le-am provocat să greșească", a declarat Ana Maria Iuganu pentru Gazetă.

Sonia Seraficeanu își dedică victoria

Sonia Seraficeanu, extrema dreaptă a României, a fost arma lui Ryde din finalul partidei. Jucătoarea de la Baia Mare a înscris 5 goluri: "Se poate spune că am făcut meciul carierei. Mă bucur că am reușit să contribui la această victorie. Mă bucur că am strâns rândurile și am dat tot ce am avut mai bun. Am avut două ratări cred în meci, dar colegele și antrenorii m-au susținut, m-au sfătuit și am reușit să îmi revin, să găsesc puterea de a trece peste acea ratare. A fost un meci câștigat cu inima, clar. Îmi dedic mie victoria și tuturor. Vom sărbători împreună", a declarat Seraficeanu pentru aceeași sursă.
În cadrul grupelor principale, în primul meci, România va întâlni Rusia. România este singura naţiune care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial şi are în palmares trei titluri, unul la handbal în şapte (1962) şi două la handbal în 11 (1956 şi 1960), două medalii de argint (1973 şi 2005), precum şi una de bronz (2015).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo