Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Olanda, în premieră campioană mondială la handbal

Ion Alexandru

Actualizat 15/12/2019 la 16:51 GMT+2

Olanda a învins dramatic Spania cu un gol din 7 metri în ultima secundă! Lois Abbingh a avut nervii de oțel! S-a terminat 30-29 pentru olandeze, după un meci foarte spectaculos.

Olanda

Credit imagine: Eurosport

Spania a început mai bine și la jumătatea primei reprize a fost 9-5. Până la pauză, olandezele au jucat aproape perfect. După primele 30 de minute, olandezele au avut avans de trei goluri, 16-13.
Olanda
Repriza a doua a fost dominată de Olanda. Chiar dacă jucătoarele spaniole s-au apropiat la un gol și au egalat doar în minutul 59.

Abbingh, golghetera turneului

Cea mai bună jucătoare a finalei a fost Lois Abbingh, care a dat golul decisiv în ultima secundă. Olandeza care a jucat doi ani în România la Baia Mare a terminat meciul cu 7 goluri. O altă jucătoare care a fost în România a strălucit în tricoul Spaniei. Născută la Lisabona, Alexandrina Cabral Barbosa, fosta extremă de la Rulmentul Brașov și Oltchim, a marcat de 7 ori pentru vicecampioanele lumii.
Cea mai bună marcatoare a meciului a fost Polman. Olandeza de la Esbjerg a terminat finala cu 8 goluri.
Deși a pierdut, la un gol, un singur meci la acest Campionat Mondial, Rusia pleacă acasă doar cu medaliile de bronz. În meciul pentru locul 3, rusoaicele, antrenate de fostul selecționer al României Ambros Martin, au făcut show cu Norvegia. S-a terminat 33-28 pentru Rusia. Anna Vyakhireva, de la Rostov, a fost cea mai bună marcatoare a Rusiei.
Cristina Neagu

Ultima șansă pentru Tokyo

România a terminat pe locul 12, dar mai are o șansă pentru a se întoarce în Japonia în 2020. Norvegia, Muntegru și Coreea de Nord sunt adversarele din grupa de calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cristina Neagu este optimistă înaintea turneului preolimpic din martie.
Vom da totul pentru calificare! Putem ajunge la Olimpiada
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo