Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România a plecat la CM din Japonia | Neagu, mesaj pentru handbalistele de la Corona Brașov

Irina Aldea

Publicat 20/11/2019 la 15:23 GMT+2

Naționala de handbal feminin a României a plecat miercuri spre Japonia, acolo unde se organizează Campionatul Mondial.

Neagu

Credit imagine: Eurosport

Un scandal uriaș a izbucnit după ce Agenţia Naţională Anti-Doping a anunţat, marţi, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul său oficial, că trei handbaliste ale echipei Corona Braşov sunt suspectate de utilizarea terapiei cu laser intravenos, interzisă de regulamentul WADA. Este vorba despre Cristina Laslo, Bianca Bazaliu și Daciana Hosu. În urma acestor informații făcute publice, Bianca Bazaliu, Cristina Laslo, Eiza Buceschi și Daria Buchi au fost lăsate în afara lotului pentru Campionatul Mondial.În locul lor au fost chemate de urgență Anca Polocoșer (CS Minaur Baia Mare), Patricia Vizitiu (SCM Craiova) și Elena Dache (Dunărea Brăila).
Cristina Neagu le-a transmis un mesaj de încurajare jucătoarelor care nu vor participa la Campionatul Mondial de handbal feminin în urma cazului de dopaj: "Astăzi plecăm în Japonia, iar peste 10 zile debutăm la Campionatul Mondial împotriva Spaniei. Suntem alături de fetele care au rămas acasă și sperăm ca această situație să se rezolve cât mai repede. Știm că ne vor transmite toată energia lor. Hai România!", a scris Neagu, miercuri, pe contul său de Instagram, atașând o fotografie din aeroport.

Ivona Pavicevic, lăsată și ea acasă de Muntenegru

Federaţia de handbal feminin din Muntenegru a anunțat că Ivona Pavicevic, jucătoare legitimată la Corona Brașov, nu va face deplasarea în Japonia pentru Campionatul Mondial, după ce clubul din România este suspectat că a utilizat terapia cu laser intravenos. "Îmi exprim regretul că m-am expus într-o astfel de situație. Respect decizia federației și a selecționerilor de a nu merge în Japonia pentru a nu pune echipa într-o eventuală situație neplăcută. Cu toată inima sunt alături de fete și sper să fac și eu parte din echipă cât mai repede", a comentat Ivona Pavicevic.
"Îmi pare foarte rău că Ivona se află în această situație. Rămâne în continuare leoaica noastră. O susținem în orice situație dificlă", a declarat Per Johansson, selecționerul Muntenegrului.

Tomas Ryde: "Acum este vorba despre supravieţuire"

"Trebuie să reconstruiesc echipa, trebuie să am câteva discuţii cu fetele, dar luni dimineaţă mă întrebam dacă aceasta este echipa cu care să ne luptăm la medalii. Mă cunoaşteţi, sunt reţinut în aşteptări, lucrez din greu la antrenamente, dar acum când faci aceste schimbări... Nu sunt doar patru jucătoare, sunt jucătoare importante, din prima linie, cu un rol important în echipă.Vom încerca să ne clasăm pe primele trei locuri din grupe pentru a ajunge în faza principală, dar va fi foarte greu. (Trebuie să schimbaţi tactica?) Mai mult sau mai puţin. Să jucăm mai mult în 7 contra 6 poate fi o soluţie bună. Avem pivoţi foarte buni, Cristina este o jucătoare care poate ajuta foarte mult. Vom evita să o folosim pe Cristina în apărare. Va semăna cu un joc de şah", a declarat Tomas Ryde, pe aeroportul Otopeni.

Lotul pentru Campionatul Mondial:

  • Portari: Diana Ciucă (Vâlcea), Denisa Dedu (CSM Bucureşti), Yuliya Dumanska (Vâlcea)
  • Extreme stânga: Cristina Florica (Vâlcea), Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău)
  • Interi stânga: Cristina Neagu, Gabriela Perianu (ambele CSM Bucureşti), Anca Polocoşer (Minaur Baia Mare)
  • Centri: Elena Dache (Dunărea Brăila), Laura Pristaviţă (Gloria Bistriţa), Mădălina Zamfirescu (Vâlcea)
  • Inter dreapta: Patricia Vizitiu (SCM Craiova)
  • Extreme dreapta: Aneta Udrişitioiu (Dunărea Brăila), Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare)
  • Pivoţi: Raluca Băcăoanu (Vâlcea), Lorena Ostase (CSM Slatina), Crina Pintea (CSM Bucureşti)
Echipa națională de handbal feminin a României va debuta la Campionatul Mondial din Japonia sâmbătă, 30 noiembrie, contra Spaniei. Din grupa C mai fac parte Ungaria, Muntenegru, Kazahstan și Senegal.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo