Eșecurile cu Spania, Muntenegru și Rusia de la Campionatul Mondial fac imposibilă calificarea în semifinalele competiției. România are 0 puncte în grupa principală, Rusia are 6 puncte și nu mai poate fi ajunsă, iar Spania are 4 puncte și avantajul meciului direct.

Astfel, pentru România există altă miză extrem de importantă în meciurile rămase de jucat în grupa principală - calificarea la turneul preolimpic! România speră în continuare astfel să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

European Championship (W)
România, încotro? Concluziile lui Burcea după Euro 2020: Dacă nu suntem realiști, adio turnee finale
17/12/2020 LA 10:23

La Jocurile Olimpice sunt deja calificate Japonia și Coreea de Sud, țara gazdă pentru turneul de handbal din cadrul JO și campioana Asiei. Pentru România există o singură variantă în urma eliminării de la Mondial: câștigarea partidelor cu Suedia și Japonia! România are nevoie să termine pe locul 4 în grupă pentru a juca pentru locurile 7-8. Poziția a 7-a duce la turneul preolimpic, însă există șanse bune ca acolo să fie Coreea de Sud, deja calificată, astfel că și locul 8 ar duce la turneul preolimpic. Din păcate, 2 victorii în meciurile rămase României pot să nu fie suficiente. Este necesar ca Suedia să nu câștige mai mult de un meci din duelurile cu Spania și Muntenegru!

Mai există o variantă pentru România de a participa la turneul preolimpic, grație locului 4 obținut la Campionatul European. Dacă Rusia și Olanda intră în top 7 sau una dintre ele câștigă titlul mondial, România va juca în turneul preolimpic, însă poate avea o grupă mai dificilă cu 2 adversare din Europa.

Trei turnee prolimpice vor avea loc în luna martie (19-22) cu câte 4 formații. Primele 2 naționale din fiecare turneu preolimpic se califică la Jocurile Olimpice.

Programul României în grupele principale de la Campionatul Mondial din Japonia:

  • Marți, 10 decembrie, ora 13:30: România - Suedia
  • Miercuri, 11 decembrie, ora 11:00: România – Japonia

Clasamentul grupei principale 2, din care face parte România:

  • 1. Rusia - 6 puncte
  • 2. Spania - 4 puncte
  • 3. Suedia - 2 puncte
  • 4. Muntenegru - 2 puncte
  • 5. România - 0 puncte
  • 6. Japonia- 0 puncte
Handbal
Cristina Neagu, ignorată! Lorena Ostase, singura handbalistă tricoloră nominalizată la All Star Team
16/12/2020 LA 13:50
Handbal
Cristina Neagu, săgeți către colegele din naționala României: "N-au realizat nimic, capul în pământ"
16/12/2020 LA 12:53