Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cine este uriașul de 1,92 m și 110 kg care uimește Mondialul de handbal

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 16/01/2021 la 17:54 GMT+2

RD Congo este debutantă la o ediție de Campionat Mondial de handbal, iar pivotul său Gauthier Mvumbi Thierry este senzația întrecerii din Egipt. Uriașul de 1,98 metri și 110 kilograme a înscris de patru ori în meciul cu Argentina.

Gauthier Mvumbi Thierry

Credit imagine: Getty Images

Gauthier Mvumbi Thierry a devenit celebru peste noapte, după debutul la Campionatul Mondial de handbal masculin. Vineri, RD Congo a reușit să îi țină piept Argentinei în prima repriză, pe care a și câștigat-o, 14-13. La final, sud-americanii s-au impus cu 28-22, însă subiectul numărul unu de discuție a rămas Gauthier Mvumbi Thierry.
În vârstă de 26 de ani, Gauthier Mvumbi Thierry este legitimat la o echipă din al patrulea eșalon valoric din Franța, Dreux AC. Deși în fișele oficiale de pe site-ul Mondialului este listat ca având 1,76 m și 89 kg, Mvumbi este, la propriu, un munte de om și o prezență de neratat pe teren.
Gauthier Mvumbi Thierry a evoluat 11 minute și 17 secunde în meciul DR Congo - Argentina, reușind să înscrie de patru ori din patru încercări de la 6 m. El a oferit și o pasă de gol cât timp a stat în teren.
picture

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo