Tehnicianul spaniol Xavier Pascual Fuertes, care pregătește campioana României, CS Dinamo București, cât și naționala României, se numără printre cei cinci nominalizați de Federația Internațională de Handbal (IHF) la titlul de cel mai bun antrenor al anului 2021 în handbalul masculin.
În 2021, Xavi Pascual a încheiat o colaborare de 12 ani cu echipa spaniolă Barcelona, după ce a cucerit în ultimul sezon titlul în campionatul Spaniei, Cupa și Supercupa Spaniei, precum și trofeul Ligii Campionilor.
Barca și-a trecut în palmares al zecelea său trofeu în cea mai importantă competiție continentală intercluburi, după o serie de 20 de victorii, încheiată cu 36-23 în finală contra formației daneze Aalborg Handbold.
Handbal
Schimb de jucătoare între CSM București și Gyor!
ACUM 3 ORE
După ce a cucerit peste 60 de trofee cu Barcelona, Xavi Pascual a dat curs altei provocări și a semnat cu CS Dinamo. Construirea unei echipe puternice se anunță a fi un obiectiv de durată pentru spaniol, care vrea să califice și naționala României la Campionatul Mondial, performanță reușită doar de două ori în ultimii 28 de ani.
Citește și:
Contracandidații lui Xavi Pascual sunt Nikolaj Jacobsen, dublu campion mondial cu naționala Danemarcei (2019, 2021) și vicecampion olimpic la Tokyo, conaționalii Roberto Garcia Parrondo, selecționerul Egiptului (locul 4 la JO de la Tokyo, în 2021) și antrenorul echipei germane MT Melsungen, și Jordi Ribera Romans, selecționerul naționalei Spaniei din 2016, cu care a obținut bronzul mondial și olimpic în 2021, precum și francezul Guillaume Gille, campion olimpic la Tokyo în 2021 cu ''Les Bleus''.
Ierarhia finală va fi stabilită pe baza voturilor fanilor pe site-ul IHF.
Sursa: AGERPRES
Handbal
CSM București a câștigat Cupa României, a 5-a din vitrina clubului
IERI LA 15:36
Handbal
Minaur Baia Mare a pierdut prima bătălie cu Naerbo în finala EHF European Cup
21/05/2022 LA 16:55