Naționala masculină de handbal ia startul la sfârșitul acestei săptămâni, la Cluj, în primul tur de calificare la Campionatul Mondial din 2023. România va înfrunta, în ordine, în 7-9 ianuarie, Israel, Cipru și Moldova, și trebuie să câștige tuirneul pentru a trece în turul următor.
În drumul spre Suedia și Polonia, acolo unde se desfățoară turneul final de anul viitor, tricolorii ar mai avea de trecut de cîncă două tururi în primăvară.
În primul tur va avea o "dublă" cu o națională care termină teoretic pe locurile 15-24 la Euro 2022, în această lună, iar dacă trece de acesta, ar urma să mai joace apoi cu un adversar clasat în zona locurilor 8-14 la Euro 2022. Europa are 8 locuri de calificare în urma unor preliminarii. Alte patru naționale se califică direct după Euro 2022, plus Suedia, Polonia și Danemarca (deținătoarea titlului).
Handbal
SCM Râmnicu Vâlcea, voctorie mare în European League! Vâlcencele au trecut în deplasare de Chambray
ACUM O ZI
Tricolorii încep această campanie de calificare cu un nou selecționer, Xavier Pascual. România nu a mai fost la un Campionat Mondial de 12 ani.
Antrenorul iberic i-a pus la muncă pe handbaliști, care au un program strict, cu câte două antrenamente pe zi.
"Dacă vrem să ne îmbunătățim jocul, trebuie să muncim mult, nu putem sta în fața televizorului și să spunem că putem face minuni. Handbalul este viața mea, este pasiunea mea! Înțeleg că nu este la fel pentru toată lumea, dar eu vreau să fac totul să iasă bine. Trebuie să luptăm cum putem mai bine pentru țară, să readucem România în prim-planul handbalului mondial", a declarat Xavier Pascual înaintea turneului de la Cluj

Xavier Pascual: "Nu avem jucători precum Cristina Neagu!"

Selecționerul României a scos în evidență atuurile naționalei și a explicat pe ce se bazează în turneul de calificare la Campionatul Mondial din 2023.
"Suntem o echipă, asta este arma noastră, faptul că suntem uniți. Cu tot respectul pentru jucători, noi nu avem o Cristina Neagu, un jucător de asemenea valoare, dar avem jucători care sunt buni și dau totul pentru națională. Uneori câștigi, alteori pierzi, dar trebuie să fii mereu mulțumit că ai făcut tot ce ai putut", a precizat selecționerul.
Pregătirea este exact așa cum trebuie să fie, disponibilitatea jucătorilor este cea potrivită, avem o echipă tânără și frumoasă, un antrenor capabil, dar trebuie să fim realiști și cu picioarele pe pământ, avem un drum greu în față. Este nevoie de multă, multă, multă muncă pentru a reveni pe prima scenă a handbalului mondial. Și trebuie să facem asta constant. Mi-ar plăcea ca la finalul lui 2022 naționala să fie în pregătire pentru participarea la CM din 2023", a susținut și Iulian Stamate, team manager la naționala masculină de handbal a României.
Programul meciurilor din turneul de la Cluj
  • 7 ianuarie ora 15.00, Cipru - Moldova
  • 7 ianuarie ora 18.05, România - Israel
  • 8 ianuarie ora 15.00, Israel - Moldova
  • 8 ianuarie ora 18.05, România - Cipru
  • 9 ianuarie ora 15.00, Israel - Cipru
  • 9 ianuarie ora 18.05, Moldova - România
Handbal
CSM București a învins Dortmund și s-a calificat matematic în faza eliminatorie din Champions League
IERI LA 16:37
Handbal
CSM București pierde la Brest, 21-24, și-și ia adio de la calificarea directă în sferturi
19/01/2022 LA 21:50