Echipa Canadei a urcat pe podium la fiecare ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă, de la introducerea hocheiului feminin în programul olimpic (1998) şi a câştigat consecutiv patru medalii olimpice de aur începând cu 2002. În 2018, la PyeongChang, Canada a fost învinsă de SUA la loviturile de departajare.
Lotul canadian, care s-a pregătit într-o bulă sigură la Calgary, cuprinde 13 jucătoare prezente la PyeongChang şi 10 debutante la competiţia olimpică. Plecarea către Beijing este prevăzută pe 26 ianuarie.
Citește și:
Hochei pe Gheaţă
România a retrogradat la hochei pe gheață din Divizia I, Grupa A, după înfrângeri pe linie
08/05/2022 LA 17:05

Beinjing 2022 | Antrenorul Canadei, încrezător înaintea Jocuirilor Olimpice

Antrenorul Canadei, Troy Ryan, a declarat că măsurile de siguranţă nu au afectat determinarea echipei de a câştiga turneul olimpic: ''Când echipa noastră funcţionează la maximum, eu cred că avem o echipă care joacă având mare încredere. Cel mai bun lucru despre grup este faptul că suntem încrezători în munca pe care am făcut-o până în prezent, dar suntem şi dornici să terminăm ce mai avem de făcut pentru a avea succes la Beijing''.
În august, Canada a câştigat titlul mondial, al 11-lea din palmares, la competiţia de pe teren propriu, după ce a învins în finală campioana olimpică SUA.
Turneul olimpic feminin de hochei de la Beijing este prevăzut între 3 şi 17 februarie.
Sursa: Agerpres
Hochei pe Gheaţă
România, înfrângeri în primele două partide de la Campionatul Mondial din Slovenia
05/05/2022 LA 17:00
Hochei pe Gheaţă
România, pregătită pentru Campionatul Mondial din Slovenia! Joacă mâine contra țării gazdă
03/05/2022 LA 12:55