În timp ce în turneul masculin de hochei pe gheață încă așteptăm decizia finală, întrecerile fiind în faza semifinalelor, Canada își savurează deja succesul la feminin, după victoria cu 3-2 în marea finală cu SUA, disputată joi.

Canada a învins SUA cu 3-2 în finala olimpică și savurează al 5-lea titlu din istorie la feminin

Sarah Nurse a marcat în această finală, astfel că a doborât recordul de puncte realizate într-un singur turneu olimpic. Golurile și pasele decisive i-au adus un nou record, cu 18 puncte. Pe lângă cele 5 goluri, jucătoarea Canadei a avut o statistică impresionantă la capitolul assists, nu mai puțin de 13!
Beijing 2022
Beijing 2022 - Finland vs ROC - Hochei pe Gheaţă – Rezumate de la Olimpiadă
20/02/2022 LA 07:14
În urma victoriei asupra SUA, Canada a redevenit campioană olimpică, după ce în 2018 a terminat pe 2 și a ajuns la 5 titluri în cele 7 ediții, de când hocheiul feminin este în programul Jocurilor Olimpice.

Sarah Nurse a fost una dintre vedetel finalei Canada - SUA

Sportiva de 27 de ani din Hamilton, Ontario, care a fost salutată drept prima femeie de culoare care a câștigat un aur în acest sport, a deschis scorul în finala mare, apoi a fost la originea unuia dintre cele două goluri ale căpitanului Marie-Phillip Poulin.
"Sincer, nu am cuvinte, acesta a fost cel mai lung joc de hochei pe care l-am jucat vreodată", a spus Nurse după finală, citată de Olympics.com.
"Am știut că vom termina acest joc cu o medalie de aur, dacă ne respectăm planul și procesele. Acesta este un vis devenit realitate", a mai declarat canadianca. Ea a doborât recordul de puncte, deținut anterior de Hayley Wickenheiser.
Beijing 2022
Bucurie de nedescris a finlandezilor, după ce au luat primul aur din istorie la hochei masculin
20/02/2022 LA 06:27
Beijing 2022
Finalanda, în avantaj în finala olimpică, după golul marcat de Hannes Bjorninen
20/02/2022 LA 05:56