Vanbiesbrouck, fost participant la Olimpiadă ca jucător, a petrecut două decenii în Liga profesionistă nord-americană (NHL). El va avea o misiune dificilă, alături de Quinn, fostul antrenor principal al echipei New York Rangers, în construirea unei echipe solide pentru Jocurile din China.
Conducerea NHL a anunţat, săptămâna trecută, că nu le va permite jucătorilor săi să meargă la Beijing, după ce pandemia de coronavirus a provocat numeroase modificări în calendarul competiţional, decizie care va avea un impact major asupra turneului masculin de hochei pe gheaţă de la JO 2022, în condiţiile în care jucătorii din liga nord-americană reprezintă 11 dintre cele 12 naţiuni care vor evolua la Jocurile Olimpice.
Liga nu şi-a trimis jucătorii nici la JO 2018 de la PyeongChang, punând atunci capăt unei lungi perioade de participare a hocheiştilor din NHL la Olimpiada albă, naţionala SUA completându-şi atunci lista cu hocheiştii care evoluau în Europa sau în ligile inferioare şi cele universitare, aşa cum va proceda cu siguranţă şi acum.
Hochei pe Gheaţă
România a retrogradat la hochei pe gheață din Divizia I, Grupa A, după înfrângeri pe linie
08/05/2022 LA 17:05
"A evolua pentru ţara ta la Jocurile Olimpice este o mare oportunitate, iar noi considerăm că jucătorii vor vedea lucrurile în acest mod", a spus Vanbiesbrouck.
Fără starurile din NHL, echipa Statelor Unite s-a clasat pe locul al şaptelea la JO din 2018, titlul olimpic revenind Rusiei, urmată de Germania şi Canada.
Sursa: Agerpres
Hochei pe Gheaţă
România, înfrângeri în primele două partide de la Campionatul Mondial din Slovenia
05/05/2022 LA 17:00
Hochei pe Gheaţă
România, pregătită pentru Campionatul Mondial din Slovenia! Joacă mâine contra țării gazdă
03/05/2022 LA 12:55