În perioada 26-27 iunie, Patinoarul Țiriac Arena găzduiește prima ediție a turneului de hochei pentru copii Țiriac Summer Cup, organizat de Fundația Țiriac, în cadrul căruia vor participa 18 echipe de juniori. Competiția reprezintă primul turneu oficial derulat la patinoarul Țiriac Arena de la debutul pandemiei. Meciurile vor aduce pe gheată aproape 300 de sportivi la categoriile de varstă U6, U8 și U10, aparținând echipelor de hochei ale cluburilor Steaua Rangers, Triumf București, Olimpia Ploiești, Husky București, Dunărea Galați și echipele Fundației Țiriac: Allianz-Țiriac (U6 si U10), Dedeman, Skoda și Simona Halep (U6 si U10), ultimele fiind echipe compuse integral din fete.
Sâmbată, 26 iunie, turneul de hochei Țiriac Summer Cup va debuta cu meciurile disputate de echipele de hochei la categoriile de vârstă U6 și U8, care se vor desfășura în intervalul orar 10:00 – 12:45. Ulterior, pe gheată va intra echipa „All Stars”, compusă din reprezentanți de elită ai hocheiului românesc de alta dată, pentru meciuri demonstrative, urmate de festivitățile de premiere care se vor desfășura începând cu ora 13:10.
Duminică, 27 iunie, Patinoarul Țiriac Arena va găzdui competițiile la categoria de vârstă U10, iar echipele de hochei vor intra pe gheată în intervalul orar 11:00 – 15:20. Începând cu ora 15:20 vor fi organizate concursuri pentru copiii din echipele de începatori ale cluburilor participante, iar festivitățile de premiere sunt planificate începând cu ora 15:30.
Hochei pe Gheaţă
România a retrogradat la hochei pe gheață din Divizia I, Grupa A, după înfrângeri pe linie
08/05/2022 LA 17:05
"Ne bucurăm să fim din nou gazdele unui turneu dedicat echipelor de hochei pentru copii. Este un eveniment așteptat de toată lumea: jucători, parinți și antrenori, însa cei mai entuziasmați sunt cei mici pentru că vor avea din nou posibilitatea să concureze între ei și să se bucure de rodul muncii depuse în ultimul an și jumătate. Echipele Fundației Țiriac s-au pregătit foarte mult pentru acest turneu și sunt sigur ca va fi un schimb de experiențe interesant și în același timp motivant pentru sportivi. Sunt convins că toți copiii angrenați în aceste meciuri vor învăța lucruri noi și necesare pentru evoluția lor sportivă", a declarat Eduard Pană, Directorul Sportiv al Fundației Țiriac.
Turneul de hochei Țiriac Summer Cup este organizat de Fundația Țiriac în parteneriat cu Allianz-Țiriac, Skoda și Dedeman.
Siguranța și sănătatea copiilor sunt pe primul loc, iar toate activitățile sportive vor fi organizate în conformitate cu reglementările în vigoare adoptate de autorități privind măsurile de prevenție COVID-19.
Publicul va fi limitat în acest sens la parinții insoțitori ai echipelor participante și reprezentanți ai presei, în limita locurilor disponibile conform prevederilor în vigoare.
Patinoarul Țiriac Arena este singurul patinoar din zona București-Ilfov dezvoltat conform celor mai recente norme olimpice internaționale și în acord cu indicațiile Federației Internaționale de Hochei. Principalul său scop este încurajarea practicării sportului în randul copiilor, tinerilor și sprijinirea echipelor sportive în atingerea celor mai inalte performanțe.
Hochei pe Gheaţă
România, înfrângeri în primele două partide de la Campionatul Mondial din Slovenia
05/05/2022 LA 17:00
Hochei pe Gheaţă
România, pregătită pentru Campionatul Mondial din Slovenia! Joacă mâine contra țării gazdă
03/05/2022 LA 12:55