Ivan Fedotov, portarul echipei Rusiei care a câştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din luna februarie, a semnat în luna mai un contract pe un an cu Philadelphia Flyers.
Arestarea sa vine după invadarea Ucrainei de către Rusia pe 24 februarie. Site-ul Fontanka.ru a anunţat vineri că tânărul de 25 de ani a fost reţinut de poliţia din Sankt Petersburg la cererea parchetului militar şi a fost dus la un birou de înrolare.
Avocatul său, Alexei Ponomariov, a declarat sâmbătă pentru agenţia RIA că Fedotov a fost dus vineri la un birou de înrolare şi apoi la un spital militar după ce s-a simţit rău.
NHL
Colorado Avalanche a detronat-o pe Tampa Bay Lightning și a câștigat Cupa Stanley
27/06/2022 LA 08:24

Ivan Fedotov a câștigat KHL în ultimul sezon

"Din câte am înţeles, din cauza stresului, a avut gastrită", a spus Ponomariov. "Ivan se simte rău. El spune că nu i se oferă asistenţă medicală completă", a adăugat avocatul.
Ponomariov a negat acuzaţiile că Fedotov s-ar fi sustras de la efectuarea serviciului militar.
Poliţia din Sankt Petersburg nu a răspuns la o solicitare de comentarii. Iar Fedotov nu a răspuns la cererea de comentarii trimisă vineri pe contul său de Instagram.
Fedotov a câştigat Cupa Gagarin (KHL) cu ŢSKA Moscova în sezonul trecut.
Un purtător de cuvânt al lui ŢSKA Moscova a declarat vineri pentru Reuters că aşteaptă informaţii oficiale de la organismele relevante. "În acest moment, Ivan Fedotov nu are obligaţii contractuale cu clubul nostru", a adăugat purtătorul de cuvânt.
Sursa: Agerpres
NHL
Colorado Avalanche a câștigat meciul 1 din finala Cupei Stanley cu Tampa Bay Lightning
16/06/2022 LA 10:54
Hochei pe Gheaţă
Primul turneu internațional de hochei pe patinoarul Allianz-Țiriac Arena
07/06/2022 LA 16:18