Campionatul Mondial de hochei pe gheață feminin, Divizia a III-a, Grupa A, care va avea loc în perioada 4-7 aprilie la Sofia, în Bulgaria, se va desfășura fără echipa națională a României. Federația Română de Hochei pe Gheață a anunțat astăzi că reprezentativa feminină a României se retrage din competiție, deoarece nu poate fi îndeplinită condiția obligatorie de participarea, aceea ca toate sportivele să fie vaccinate:
"Din păcate, FRHG a trebuit să retragă echipa de senioare a României de la Campionatul Mondial de Senioare din Bulgaria, de la Sofia. Cerințele IIHF prevăd ca toate jucătoarele să fie vaccinate.
România nu a putut asigura această condiție. În România, legea nu prevede obligativitatea vaccinării", a anunțat FRHG, pe pagina de Facebook.
Hochei pe Gheaţă
România a retrogradat la hochei pe gheață din Divizia I, Grupa A, după înfrângeri pe linie
08/05/2022 LA 17:05
Federația a precizat că lotul unei echipe naționale care participă la Campionatul Mondial este de 20 de jucătoare, iar numărul minim pentru a te prezenta la un meci este de 17 jucătoare.
În această grupă au mai rămas Bulgaria, Belgia și Lituania. De asemenea, reprezentanții federației au anunțat că în cazul echipelor masculine de seniori și U18, acest scenariu nu se va reprezenta, deoarece toți jucătorii sunt vaccinați.
Hochei pe Gheaţă
România, înfrângeri în primele două partide de la Campionatul Mondial din Slovenia
05/05/2022 LA 17:00
Hochei pe Gheaţă
România, pregătită pentru Campionatul Mondial din Slovenia! Joacă mâine contra țării gazdă
03/05/2022 LA 12:55