Alex Ovechkin continuă misiunea aproape imposibilă de a îl depăși pe legendarul Wayne Gretzky în clasamentul marcatorilor all time din istoria NHL. În victoria de azi-noapte a echipei sale, Washington Capitals, pe terenul celor de la Columbus Blue Jackets, scor 4-3, Ovechkin a atins o nouă bornă impresionantă în cariera sa.
Aceasta a fost reușita cu numărul 742 în NHL pentru extrema stângă a lui Washington Capitals, care a devenit astfel al patrulea cel mai bun marcator din istoria celui mai bun campionat de hochei pe gheață din lume. Ovechkin l-a depășit în clasamentul marcatorilor all time pe dublul câștigător al Cupei Stanley, Brett Hull, cel care reușise să marcheze de 741 de ori în cei 19 ani de carieră. Fostul jucător a avut și un mesaj pentru cel supranumit "GR8", în care l-a felicitat pe rus pentru această performanță fabuloasă.
NHL
Un hocheist rus a scris istorie în NHL! A egalat recordul legendarului Wayne Gretzky
21/03/2022 LA 20:20
În acest moment, Jaromir Jagr (766), Gordie Howe (801) și Wayne Gretzky (894) au rămas singurii jucători cu mai multe goluri marcate decât Ovechkin. Reușita contra lui Columbus Blue Jackets a reprezentat și golul cu numărul 12 din actualul sezon pentru căpitanul lui Capitals, în 14 partide disputate.
Chiar dacă mai are nevoie de 152 de reușite pentru a îl depăși pe cel considerat cel mai mare hocheist al tuturor timpurilor, un număr destul de mare, chiar și pentru jucătorul de 36 de ani, nu putem decât să ne imaginăm unde ar fi fost Alex Ovechkin în acest clasament dacă nu ar fi avut parte de două lockout-uri în cariera sa (greve ale jucătorilor în sezonul 2004/05, când sezonul nu s-a disputat și în 2012/13, când sezonul a fost scurtat), dar și de pandemia de coronavirus, când numărul de partide din sezonul trecut a fost aproape înjumătățit.

Ovechkin va merge la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing

După ce la ediția din 2018, jucătorii din NHL au lipsit de la Jocurile Olimpice pentru prima oară de la ediția din 1994, în urma unor neînțelegeri între NHL și IIHF (Federația Internațională de Hochei pe Gheață), cei mai buni jucători de hochei din lume vor reprezenta, din nou, echipele lor naționale.
Federația Rusă de Hochei pe Gheață a anunțat primii trei jucători din NHL care vor merge la Beijing în luna februarie. Aceștia sunt Alex Ovechkin de la Washington Capitals și Nikita Kucherov și Andrei Vasilevski de la Tampa Bay Lightning, câștigătoarea ultimelor două ediții ale Cupei Stanley.

Alex Ovechkin și Nikita Kucherov

Credit imagine: Getty Images

Aceștia vor reprezenta la Beijing Comitetul Olimpic Rus, din cauza suspendării pe care Rusia a primit-o în urma scandalului de dopaj. Astfel, până în 2023, sportivii ruși vor putea participa la competițiile sportive numai sub steag neutru, așa cum s-a întâmplat deja la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018 de la PyeongChang și Jocurile Olimpice de vară din 2020 de la Tokyo (desfășurate în 2021 din cauza pandemiei).
În 2018, fără jucători din NHL, Comitetul Olimpic Rus a obținut medalia de aur la hochei pe gheață masculin, după ce au trecut în finală de reprezentativa Germaniei, scor 4-3, grație golului de aur marcat în prelungiri de hocheiștii ruși.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
NHL
Cel mai lung meci al anului! 6 ore și 5 reprize de prelungiri pentru o partidă de hochei din NHL
12/08/2020 LA 09:18
NHL
Colorado Avalanche a detronat-o pe Tampa Bay Lightning și a câștigat Cupa Stanley
27/06/2022 LA 08:24