Pe parcursul celor trei zile, 24 de echipe de hochei, încadrate la categoriile de vârstă U6, U8, U10 și U12, din Bulgaria, Slovacia și România, vor lua parte la competiția internațională de anvergură.
Acțiunea aduce pe gheața patinoarului peste 200 de hocheiști juniori, băieți și fete, care își vor demonstra abilitățile sportive și vor concura pentru premiile puse la dispoziție. Fiecare echipă câștigătoare din categoria sa de vârstă va primi un voucher valoric prin intermediul căruia membrii săi își vor putea achiziționa echipamente sportive.
"Această competiție reprezintă un moment extraordinar pentru hocheiul românesc și pentru juniorii participanți. Este un eveniment sportiv de amploare, extrem de așteptat de echipele participante. Aducem pe gheață copii talentați care au muncit mult pentru a ajunge la un turneu internațional, iar experiența dobândită în cadrul competițiilor cu siguranță îi va ajuta să devină mai buni. Aceasta va fi prima ediție a turneului, dar cu siguranță vom continua să îl organizăm și în anii viitori, pentru că oferă încredere hocheiului românesc", a declarat Ion Țiriac.
NHL
Colorado Avalanche a detronat-o pe Tampa Bay Lightning și a câștigat Cupa Stanley
27/06/2022 LA 08:24
"Allianz-Țiriac iubește sportul, iar performanța și susținerea ei sunt în ADN-ul nostru. Investim în sport și în copiii talentați și ambițioși pentru că ei sunt România de mâine. Prin ei avem șansa de a construi un viitor mai bun, mai sănătos, mai incluziv, mai asigurat. Nu putem rata șansa ca alături de Fundația Țiriac, de care ne leagă valori și aspirații comune, să fim pionieri în organizarea unui turneu de hochei internațional în România. Le urăm succes tuturor copiilor!", a declarat Virgil Șoncutean, CEO al Allianz-Țiriac Asigurări.

Cine participă la Allianz-Țiriac International Trophy

Prima ediție a competiției internaționale de hochei pentru juniori "Allianz-Țiriac International Trophy" este organizată cu sprijinul Federației Române de Hochei pe Gheață.
"Federația Română de Hochei pe Gheață s-a alăturat cu bucurie acestui demers. Este o competiție așteptată de cluburile de hochei juniori din România, găzduită într-o locație sportivă ce oferă condiții de joc la nivelul standardelor internaționale. Turneul este unul extrem de important și este de admirat și de apreciat că mediul privat sprijină astfel de competiții pentru copii. Numărul mare de echipe din România înscrise în concurs îmi oferă încredere că avem o bază importantă pentru viitoarele talente ale sportului pe gheață. Toți copiii înscriși vor beneficia de o experiență importantă în formarea lor sportivă și îi felicit în avans pentru participare", a declarat Alexandru Hălăucă, Președintele Federației Române de Hochei pe Gheață.
Echipele externe care vor participa la competiție sunt: HK Poprad din Slovacia la categoriile de vârstă U10 și U12 și Hockey club NSA din Bulgaria la categoriile de vârstă U8, U10 și U12.
Din partea României vor participa echipe de hochei din Târgu Mureș (Jegesmedvek U8), Galați (Dunărea Galați U12), Ploiești (Olimpia Ploiești U6, U8, U10 și U12) și București (Husky U6, U8, U10 și Triumf București U6, U8, U10 și U12). Totodată, în cadrul turneului vor performa și echipele susținute de Fundația Țiriac: Simona Halep (U6), Skoda (U6), Fundația Olimpică Română (U6), Allianz-Țiriac (U8), Dedeman (U10) și Allianz-Țiriac (U12).
În ziua de vineri, 17 iunie, pe gheața Patinoarului vor disputa meciuri echipele încadrate la categoria de vârstă U6, iar sâmbătă și duminică vor concura echipele de la categoria de vârstă U8, U10 și U12.
Competiția se desfășoară cu acces gratuit pentru publicul larg, în limita locurilor disponibile, la Patinoarul Allianz - Țiriac Arena, situat la adresa Drumul Gării Odăi, numărul 7, Otopeni. Publicul este așteptat în data de 17 iunie în intervalul orar 10:00-16:00, iar în zilele de 18 și 19 iunie de la 10:00 la 17:00.
NHL
Colorado Avalanche a câștigat meciul 1 din finala Cupei Stanley cu Tampa Bay Lightning
16/06/2022 LA 10:54
Hochei pe Gheaţă
România a retrogradat la hochei pe gheață din Divizia I, Grupa A, după înfrângeri pe linie
08/05/2022 LA 17:05