Eurosport

România, la un pas de Jocurile Olimpice de iarnă, după victoria impresionantă cu Islanda

România, la un pas de Jocurile Olimpice de iarnă, după victoria impresionantă cu Islanda

16/12/2019 la 11:12Actualizare 16/12/2019 la 11:15

Naționala de hochei a României s-a calificat în faza a treia a precalificărilor pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2022, după ce a învins Islanda, scor 10-1.

În urma victoriei de la Brașov, "tricolorii" au câștigat categoric grupa K din faza a doua a precalificărilor, din care au mai făcut parte Israel și Kârgâzstan, pe care naționala noastră le-a învins cu 15-0, respectiv 18-2.

După trei victorii consecutive, cu 43 de goluri marcate și doar trei primite, România s-a calificat în faza a treia a precalificărilor pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2022. Partidele vor avea loc la Nottingham, în perioada 6-9 februarie 2020. "Tricolorii" se vor lupta pentru un loc la Olimpiadă cu Marea Britanie, Ungaria și Estonia.

hochei ro

Sursa: facebook.com/romanianicehockey/

"Ne așteaptă o arenă arhiplină"

"Suntem foarte fericiți că ne-am calificat. Ne place să jucăm împotriva unor echipe mai bune. Aștept cu nerăbdare meciurile pentru că sunt convins că va fi o arenă mare, cu mulți fani. Suporterii britanici sunt foarte gălăgioși, deci va fi o experiență foarte frumoasă. De asemenea, este o modalitate bună de a ne pregăti pentru Campionatele Mondiale", a declarat Robergo Gliga, căpitanul României.

Jocurile Olimpice de iarnă vor avea loc la Beijing, în perioada 4-20 februarie 2022. Pe lângă cele nouă formații deja calificate, alte trei vor accede la această competiție în urma calificărilor.

Clasamentul grupei K:

  • 1. România 9p
  • 2. Islanda 6p
  • 3. Israel 2p
  • 4. Kârgâzstan 1p