Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gafă de proporţii la Tokyo. Cum au fost prezentate ucrainencele medaliate cu bronz la înot sincron

Cristian Mihală

Publicat 05/08/2021 la 13:37 GMT+3

Gafă uriaşă făcută de organizatorii de la Tokyo, la ceremonia de premiere în proba de duet, din cadrul înotului sincron, de la Jocurile Olimpice. Announcerul de limbă franceză din sală le-a prezentat pe ucrainence, medaliate cu bronz, ca fiind din Comitetul Olimpic Rus.

Bronze medallists Ukraine's Marta Fiedina and Ukraine's Anastasiya Savchuk pose with their medals on the podium after the final of the women's duet free routine artistic swimming event

Credit imagine: Getty Images

Nicio surpriză la proba de duet de înot sincron, acolo unde rusoaicele Kolesnichenko şi Romashina au câştigat detaşat aurul olimpic. Podiumul a fost completat de China şi Ucraina, iar la festivitatea de premiere am asistat la un moment care le-a deranjat pe Savchuk şi Fiedina.

Gafă de proporţii la Jocurile Olimpice

Concret, announcerul de limbă franceză le-a prezentat pe ucrainence drept câştigătoare ale bronzului olimpic, dar la ţara de origine a spus "Comitetul Olimpic Rus". Organizatorii au înţeles repede că au comis o gafă mare şi şi-au prezentat scuzele.
"A fost pur şi simplu o eroare operaţională pentru care ne cerem scuze. Şi traducătorul de limbă franceză şi-a cerut scuze. Vreau pe această cale să le transmit regretele mele celor din echipa Ucrainei", a spus purtătorul de cuvânt al Jocurilor Olimpice, Masa Tanaka, citat de The Guardian.
Gafa a fost cu atât mai deranjantă pentru ucraineni, având în vedere contextul politic existent, în legătură cu peninsula Crimeea. La fotbal, de exemplu, echipele de club din Rusia şi Ucraina nu se pot întâlni (excepţie cazul în care ajung în fazele finale ale competiţiilor, când nu mai există "protecţie" de ţară.
La ceremonia de deschidere, televiziunea rusă care transmite competiţiile de la Tokyo a intrat în publicitate exact înainte ca Ucraina să defileze pe stadion.
Toate competiţiile de la Jocurile Olimpice sunt în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul Eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo