Nicio surpriză la proba de duet de înot sincron, acolo unde rusoaicele Kolesnichenko şi Romashina au câştigat detaşat aurul olimpic. Podiumul a fost completat de China şi Ucraina, iar la festivitatea de premiere am asistat la un moment care le-a deranjat pe Savchuk şi Fiedina.

Gafă de proporţii la Jocurile Olimpice

Concret, announcerul de limbă franceză le-a prezentat pe ucrainence drept câştigătoare ale bronzului olimpic, dar la ţara de origine a spus "Comitetul Olimpic Rus". Organizatorii au înţeles repede că au comis o gafă mare şi şi-au prezentat scuzele.
Tokyo 2020
Probleme cu muzica pentru duetul rus de la înot sincron. Ce s-a întâmplat
02/08/2021 LA 12:45
"A fost pur şi simplu o eroare operaţională pentru care ne cerem scuze. Şi traducătorul de limbă franceză şi-a cerut scuze. Vreau pe această cale să le transmit regretele mele celor din echipa Ucrainei", a spus purtătorul de cuvânt al Jocurilor Olimpice, Masa Tanaka, citat de The Guardian.
Gafa a fost cu atât mai deranjantă pentru ucraineni, având în vedere contextul politic existent, în legătură cu peninsula Crimeea. La fotbal, de exemplu, echipele de club din Rusia şi Ucraina nu se pot întâlni (excepţie cazul în care ajung în fazele finale ale competiţiilor, când nu mai există "protecţie" de ţară.
La ceremonia de deschidere, televiziunea rusă care transmite competiţiile de la Tokyo a intrat în publicitate exact înainte ca Ucraina să defileze pe stadion.
Toate competiţiile de la Jocurile Olimpice sunt în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul Eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.