4 oameni, 4 povești, 4 sportivi minunați care s-au sacrificat pentru a ajunge la Jocurile Olimpice și au purtat cu mândrie steagul țării lor în elita sportului mondial.

Omul ajuns la Jocurile Olimpice care de fapt și-a dorit doar să învețe să înoate

Olympic Games 2024
Jocurile Olimpice de la Paris: Prețurile biletelor, date, tragere la sorți, tot ce trebuie să știi
28/11/2022 LA 12:32
Eric 'the eel' Moussambani nu ieșise din țara lui cu un an înaintea Jocurilor Olimpice de la Sydney. Eric a fost însă eroul unei națiuni ai cărei cetățeni trăiesc cu salarii de un dolar pe zi, Guineea Ecuatorială. Eric 'the eel' Moussambani nu a văzut niciodată o piscină olimpică și nu s-a antrenat niciodată în condiții de concurs până la Jocurile Olimpice. Fără antrenor și posesorul al unui wild card, Eric a intrat în competiție în fața a 17 mii de spectatori la Sydney. Acest om care a terminat ultimul cursa de 100 de metri într-un minut și 53 de secunde, dar a fost favoritul publicului australian mai ales după declarația sa.
A fost cel mai slab timp din istoria Jocurilor Olimpice, dar cel mai bun din cariera mea

Gimnasta care a cucerit aurul cu fractură la gleznă

La Jocurile Olimpice de la Atlanta, Kerri Strug a ajuns după antrenamente care au durat 16 ani. Kerri a începutul gimnastica la 3 ani, iar după prima săritură și-a fracturat glezna. În fața ei rusoaicele erau mari favorite la medalia de aur. Doctorii au întrebat-o dacă mai poate, iar americanca a dat din cap ca da. Nici nu mai putea să vorbească de durere. Ultima săritură a fost perfectă, iar Kerri a reușit să cucerească aurul olimpic. Antrenorul lotului american, românul Bela Karolyi a trebuit să o ducă pe brațe la premiere. Echipa a cucerit aurul olimpic, iar Kerri a mers direct la spital cu fractură. Presedintele Bill Clinton a primit-o la Casa Albă, iar a spus mândră
Am muncit toată viața pentru acest aur. Nu aveam cum să mă opresc.

Atletul care a vrut să termine finala cu tendonul rupt

Derek Redmond a fost unul dintre eroii Olimpiadei de la Barcelona. În 1992, la finala de 400 de metri Derek și-a dorit enorm să termine cursa în ciuda accidentării. După ce s-a retras în 1988 din cauza unei tendinite. Derek Redmond nu putea să-și închipuie cum ar fi să nu termine cursa de 400 de metri. La mijlocul acestei finale, Derek a simțit o durere îngrozitoare. Nimic nu l-a putut ori să termine ce a început. În loc să-i lase pe medici să aibă grijă de el, Derek a terminat cursa în lacrimi, alături de tatăl său care a reușit să ajungă pe pista. Nu au fost lacrimi de tristețe, ci de bucurie. Visul spu olimpic s-a îndeplinit.
A fost o reactție spontană. E ca și cum te lovește o mașină, dar tu ai puterea să te ridici

Alergătorul care l-a învins pe Hitler

https://i.eurosport.com/2013/11/12/1131820.jpg
Jesse Owens este numele atletului care a reușit să demonstreze că nu contează culoarea pielii într-o perioadă tulbure a istoriei. În 1936, Hitler a vrut să transforme Jocurile Olimpice de la Berlin într-o moment de vârf al propagandei naziste. Owens, atlet de culoare din Alabama, a fost însă vedeta Jocurilor Olimpice din Germania. 4 medalii de aur, la 100 de metri, la săritura în lungime, la 200 de metri și la ștafetă 4x100 metri. Asta a fost zestrea lui Jesse Owens după una dintre cele mai impresionate prestații din istoria Olimpiadei moderne. S-a spus că Hitler nu a vrut să-l salute pe Jesse după succesul din finala probei regină, 100 de metri. Americanul a infirmat acest zvon.
Înaintea plecării de la stadion a trecut pe lângă cabina mea. Mi-a făcut cu mână și am făcut și eu la fel
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Jocurile Olimpice
Jocurile Olimpice din 2036 ar putea avea loc într-un oraș care urmează să fie construit
17/11/2022 LA 11:10
Jocurile Olimpice
Mascotele pentru Jocurile Olimpice de la Paris au fost dezvăluite! Ce simbolizează fiecare
14/11/2022 LA 11:14