Echipa națională a României va juca un amical de lux în luna iunie. Tricolorii întâlni în deplasare Anglia, iar astăzi Federația Engleză a anunțat că partida se va desfășura pe Riverside Stadium din Mddlesbrough. Naționala Albionului va juca pe aceeași arenă cu Austria, pe 2 iunie, și cu România pe 6 iunie.
Partida va avea conotații diferite pentru cele 2 formații. Englezii se vor pregăti pentru EURO, în timp ce pentru "tricolori" va fi o bună ocazie de a mai spăla din rușinea rezultatelor din primele meciuri din campania de calificare la Campionatul Mondial de anul viitor. Înainte de meciul cu Anglia, prima noastră reprezentativă va juca un alt meci amical, pe teren propriu cu Georgia (2 iunie).
Jocurile Olimpice
"Deschizătorii de drumuri" – O nouă campanie Eurosport | Episodul 6: Nawal El Moutawakel
ACUM 2 ORE

Anglia-România, pe Riverside Stadium! Rădoi și Dică se întorc pe arena unde au suferit înfrângerea carierei

România are palmares pozitiv cu Anglia: 3 victorii, 6 egaluri și 2 înfrângeri. Toate succesele noastre au venit în meciuri oficiale, unul în preliminarii și două la turnee finale (2-1 la CM din 1998 și 3-2 la EURO 2000). O singură dată britanicii s-au impus în dueluri cu miză, 1-0 la CM 1970 din Mexic.
Vestea că meciul se va juca la Middlesbrough nu le va cădea prea bine antrenorilor echipei naționale. Mirel Rădoi și Nicolae Dică au amintiri cumplite de pe Riverside Stadium, acolo unde au ratat șansa de a se califica în finala Cupei UEFA în 2006, pe când jucau la FCSB. Bucureștenii au câștigat prima manșă a semifinalei cu 1-0 la București și au condus cu 2-0 la retur, dar Middlesbrough s-a impus în final cu 4-3 la general și a mers în finala., de la Eindhoven, pe care au pierdut-o categoric, scor 4-0, în fața Sevillei.
Jocurile Olimpice
Head2Head: Michael Phelps vs Mark Spitz
14/04/2021 LA 20:59
Jocurile Olimpice
Head2Head: Carl Lewis vs Usain Bolt
14/04/2021 LA 20:44