Echipa națională a României va juca un amical de lux în luna iunie. Tricolorii întâlni în deplasare Anglia, iar astăzi Federația Engleză a anunțat că partida se va desfășura pe Riverside Stadium din Mddlesbrough. Naționala Albionului va juca pe aceeași arenă cu Austria, pe 2 iunie, și cu România pe 6 iunie.
Partida va avea conotații diferite pentru cele 2 formații. Englezii se vor pregăti pentru EURO, în timp ce pentru "tricolori" va fi o bună ocazie de a mai spăla din rușinea rezultatelor din primele meciuri din campania de calificare la Campionatul Mondial de anul viitor. Înainte de meciul cu Anglia, prima noastră reprezentativă va juca un alt meci amical, pe teren propriu cu Georgia (2 iunie).
Olympic Games 2024
Jocurile Olimpice de la Paris: Prețurile biletelor, date, tragere la sorți, tot ce trebuie să știi
28/11/2022 LA 12:32

Anglia-România, pe Riverside Stadium! Rădoi și Dică se întorc pe arena unde au suferit înfrângerea carierei

România are palmares pozitiv cu Anglia: 3 victorii, 6 egaluri și 2 înfrângeri. Toate succesele noastre au venit în meciuri oficiale, unul în preliminarii și două la turnee finale (2-1 la CM din 1998 și 3-2 la EURO 2000). O singură dată britanicii s-au impus în dueluri cu miză, 1-0 la CM 1970 din Mexic.
Vestea că meciul se va juca la Middlesbrough nu le va cădea prea bine antrenorilor echipei naționale. Mirel Rădoi și Nicolae Dică au amintiri cumplite de pe Riverside Stadium, acolo unde au ratat șansa de a se califica în finala Cupei UEFA în 2006, pe când jucau la FCSB. Bucureștenii au câștigat prima manșă a semifinalei cu 1-0 la București și au condus cu 2-0 la retur, dar Middlesbrough s-a impus în final cu 4-3 la general și a mers în finala., de la Eindhoven, pe care au pierdut-o categoric, scor 4-0, în fața Sevillei.
Jocurile Olimpice
Jocurile Olimpice din 2036 ar putea avea loc într-un oraș care urmează să fie construit
17/11/2022 LA 11:10
Jocurile Olimpice
Mascotele pentru Jocurile Olimpice de la Paris au fost dezvăluite! Ce simbolizează fiecare
14/11/2022 LA 11:14