Campioana la tir sportiv Anna Korakaki va deveni prima femeie care va începe ștafeta torței la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Comitatul elen a propus-o pe Anna Korakaki să fie purtătoarea torței. Ceremonia de aprindere a torței olimpice va avea loc la data de 12 martie, în Grecia. Torța va fi aprinsă cu ajutorul razelor solare, în fosta arenă a Jocurilor Olimpice.
''E un moment istoric. Felicitări ambelor atlete'', a spus Spyros Capralos, preşedintele HOC şi membrul al Comitetului Internaţional Olimpic.Korakaki a cucerit o medalie de aur şi una de bronz la JO din 2016, la Rio de Janeiro, fiind şi campioană mondială în 2018.
În cadrul ceremoniei, actrița Xanthi Georgiou va avea rolul de Înaltă Preoteasă. Georgiou îi va înmâna sportivei torța olimpică ce va fi purtată până la Stadionul Panatenaic din Atena. Korakaki a câștigat două medalii, una de aur și alta de bronz, la proba de tir sportiv, la Jocurile Olimpice de la Rio. Ultima purtătoare a torției va fi atleta Katerina Stefanidi, potrivit Xinhuanet. Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc între 24 iulie și 9 august.
Jocurile Olimpice
Condiția obligatorie impusă sportivilor americani pentru a participa la Jocurile Olimpice de iarnă
IERI LA 14:09
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Jocurile Olimpice
Gest superb: Simona Radiș și-a scos la licitație tricoul cu autograf pentru a ajuta copiii
20/09/2021 LA 11:45
Jocurile Olimpice
Doliu în sportul mondial: A murit Jacques Rogge!
29/08/2021 LA 17:00