Beijingul va deveni primul oraş din lume care va găzdui atât Jocurile de vară (2008), cât şi de iarnă, în perioada 4-20 februarie 2022.
Săptămâna trecută, flacăra olimpică a fost transmisă Chinei în cadrul unei ceremonii la Atena, marcată de o manifestaţie a militanţilor care au denunţat prezenţa regimului comunist în Tibet.
Dar în afara chestiunilor legate de drepturile omului, competiţiile riscă să fie dominate de lupta împotriva Covid-19, la şase luni după Jocurile de vară de la Tokyo amânate cu un an din cauza epidemiei.
Beijing 2022
Număr uriaș de voluntari anunțat la Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing în 2022
26/11/2021 LA 16:26
În acest context, autorităţile chineze aplică politica zero contaminare, pentru a împiedica o reizbucnire a epidemiei, cu un număr limitat de cazuri în ultimele zile, în nordul ţării.

Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022: ce măsuri anti-COVID se iau

Marţi, oraşul Lanzhou, situat la 1.700 km vest de Beijing, a plasat în carantină cele 4 milioane de locuitori, aceştia fiind obligaţi să rămână acasă cu excepţia cazurilor de urgenţă, după descoperirea a câtorva zeci de cazuri.
"Pandemia este provocarea numărul unu pentru desfăşurarea Jocurilor de iarnă", a rezumat vicepreşedintele comitetului de organizare, Zhang Jiandong.
Zece provincii din China au întărit măsurile de prevenţie, inclusiv capitala Beijing, unde 20 de cazuri de contaminare au fost descoperite în ultima săptămână.
"Măsurile prevăzute la aceste Jocuri vor reduce riscul şi impactul coronavirusului", a adăugat Zhang, avertizând că participanţii care nu vor respecta regulile vor fi sancţionaţi.
Jocurile din 2022 se vor desfăşura într-o "bulă" destinată să elimine orice risc de contaminare în restul Chinei.
Cei 2.900 de sportivi aşteptaţi vor trebui să fie vaccinaţi cu schema completă sau să se supună unei carantine stricte de 21 de zile la sosirea lor în ţară.
Doar spectatorii aflaţi deja în China vor putea asista la întrecerile oferite în direct de Eurosport.
Sursa: Agerpres
Jocurile Olimpice
Negocieri intense pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024
24/11/2021 LA 16:38
Jocurile Olimpice
Jocurile Olimpice de iarnă: Final neașteptat în competiția feminină
22/11/2021 LA 17:42