Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

4.000 de participanți au fost prezenți la o repetiție pentru Ceremonia de deschidere la JO de la Beijing

Eurosport
DeEurosport

Publicat 23/01/2022 la 19:02 GMT+2

Totul a avut loc pe stadionul olimpic "Cuib de pasăre", cel care va găzdui festivitatea pe 4 februarie. Ceremonia va dura, conform organizatorilor, 100 de minute

Jocurile Olimpice de la Beijing se apropie cu pași repezi

Credit imagine: Eurosport

De MARIAN URSESCU
Cu 12 zile înainte de startul oficial al Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing, aproximativ 4.000 de participanți au luat startul la o repetiție pe scară largă pentru Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă Beijing 2022, chiar pe Stadionul Național din capitala Chinei.
Din cauza condițiilor meteo, vreme rece, dar și a pandemiei de COVID-19, ceremonia de deschidere este planificată să dureze doar aproximativ 100 de minute.

Regizorul de la Beijing 2008 și la Beijing 2022

Zhang Yimou a fost numit din nou director șef al ceremoniei de deschidere, fiind responsabil și pentru spectacolul de la Beijing 2008. El a promis că viitoarea ceremonie va fi diferită de cea organizată acum 14 ani, flacăra olimpică urmând să fie aprinsă într-o manieră "fără precedent în cei peste 100 de ani de Jocuri Olimpice".
Zhang urmează să devină prima persoană care va regiza ceremoniile de deschidere pentru ambele ediții ale Jocurilor Olimpice și este, de asemenea, responsabil pentru ceremonia de închidere programată pentru 20 februarie și pentru ambele evenimente de la Jocurile Paralimpice de iarnă din 4 și 13 martie.

Fără spectatori din afara Chinei și doar cu invitații

Spectatorii din afara Chinei au fost excluși de la Beijing 2022 din cauza preocupărilor legate de COVID-19, în timp ce biletele nu vor fi puse la dispoziție publicului larg din China. Grupuri selectate vor fi, în schimb, invitate să participe la evenimente. De asemenea, ștafeta torței va fi izolată de public.
Testarea în masă a COVID-19 a fost introdusă în trei zone din Beijing, după ce orașul a raportat vineri 12 noi cazuri de virus în ultimele 24 de ore.
Jocurile Olimpice de Iarnă vor fi transmise în direct de Eurosport și pe aplicația Eurosport Player între 4 și 20 februarie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo