Hochei pe gheață. Statele Unite ale Americii au câștigat partida contra Elveției, în cadrul turneului olimpic feminin de hochei pe gheașă, scor 8-0. Americancele se află pe primul loc, cu 9 puncte, în timp ce Elveția se află pe ultima poziție a Grupei A, cu 0 puncte. Pentru SUA urmează derby-ul grupei și reeditarea finalei de acum patru ani, cu Canada, pe 8 februarie, de la ora 06:10.
Sanie. Germanul Johannes Ludwig este campion olimpic. Acesta a cucerit medalia de aur, după ce în urmă cu patru ani, în Coreea de Sud, cucerea medalia de bronz. Medalia de argint a fost obținută de austriacul Wolfgang Kindl, în timp ce medalia de bronz i-a revenit italianului Dominik Fischnaller.
Schi acrobatic. Australianca Anthony Jakara a cucerit medalia de aur la schi acrobatic, în proba feminină de moguli. Aceasta a înregistrat cel mai bun punctaj, 83,09 și a adus prima medalie de aur a Australiei la această ediție de Jocuri Olimpice. Medalia de argint a fost cucerită de americanca Jaelin Kauf (80,28 puncte), în timp ce bronzul i-a revenit reprezentantei Comitetului Olimpic Rus, Anastasiia Smirnova (77,72).
Beijing 2022
Beijing 2022: Cum au trăit comentatorii Eurosport cele mai tari momente de la Jocurile Olimpice
23/02/2022 LA 11:05
Sărituri cu schiurile. Ryoyu Kobayashi a cucerit medalia de aur pe trambulina normală, acumulând 275 de puncte. Aceasta este prima medalie olimpică pentru câștigătorul Turneului celor 4 Trambuline. Medalia de argint a fost obținută de austriacul Manuel Fettner (270,8 puncte), în timp ce medalia de bronz a fost obținută de polonezul David Kubacki (265,9 puncte). Slovenul Peter Prevc, cel care a terminat pe locul 4, a ratat medalia de bronz, obținând doar 265,5 puncte după cele două manșe.

Kobayashi este campion olimpic la Beijing! Japonezul câștigă medalia de aur pe trambulina normală

Sanie. Valentin Crețu a încheiat manșa a treia la sanie pe locul 29 din 34 de participanți, cu timpul de 2:58.934. În manșa a patra s-au calificat sportivii care au terminat în primele 20 de locuri manșa a treia.
Sanie. Ghinion pentru Valentin Crețu. Sportivul român a încheiat manșa a treia cu timpul de 2:58.934. Din nefericire, acesta s-a răsturnat chiar înainte de intrarea în ultimul viraj și nu mai are șanse de participare în manșa a patra.

Ghinion teribil pentru Valentin Crețu! S-a răsturnat cu sania înainte de ultimul viraj

Sărituri cu schiurile. Ryoyu Kobayashi termină pe prima poziție prima manșă. Câștigătorul Turneului celor 4 Trambuline este urmat de slovenul Peter Prevc și polonezul Kamil Stoch.
Românii Daniel Andrei Cacina și Andrei Feldorean încheie competiția pe trambulina normală, terminând pe locurile 48, respectiv 50.
Sărituri cu schiurile. Daniel Andrei Cacina, unul dintre reprezentanții României la sărituri cu schiurile, a înregistrat o săritură de 89,5 metri în prima manșă. Acesta a obținut 95,8 puncte, având o corecție de –3,2 a vântului.

Andrei Feldorean și Andrei Cacina se oprescă în prima rundă la Beijing, la sărituri cu schiurile

Sărituri cu schiurile. Andrei Feldorean, unul dintre reprezentanții României la sărituri cu schiurile, a avut o săritură de 82 de metri în prima manșă. În urma acestei sărituri, el a obținut 84,3 puncte, având o corecție de –2,8 a vântului.
Hochei pe gheață. China câștigă la loviturile de departajare partida cu Japonia, în cadrul turneului olimpic feminin de hochei pe gheață. După primele 60 de minute, scorul a fost 1-1, rămânând la fel și după cele 5 minute de prelungire. Reprezentantele țării gazdă s-au impus la loviturile de departajare. Singura reușită a aparținut jucătoarei care reprezintă China, Hannah Miller, în seria a patra, China reușind victoria, după ce Ayaka Toko a ratat în a cincea serie.
După trei partide, Japonia rămâne pentru moment pe locul 1, cu 7 puncte, urmată de Cehia, cu 6 puncte. China se află pe locul 3, cu 5 puncte.
Patinaj viteză. Nils van der Poel este noul campion olimpic al probei de 5.000 de metri, încheind cursa în 6 minute, 8 secunde și 84 de sutimi, timp cu care a stabilit un nou record olimpic în ultima cursa a finalei.

Van der Poel e campion olimpic la patinaj viteză! Cursă fabuloasă pentru suedez la Beijing

Medalia de argint a ajuns la Patrick Roest, cel care a doborât primul astăzi recordul olimpic ce data din 2018, parcurgând cei 5.000 de metri în 6 minute, 9 secunde și 31 de sutimi.

"Oamenii recunosc măreția când o văd" - Patrick Roest doboară recordul olimpic la patinaj viteză

Podiumul a fost completat de norvegianul Hallgeir Engebraaten, cu un timp de 6:09.88.
Schi alpin. Finala masculină de coborâre a fost reprogramată pentru luni dimineață, cu începere de la ora 6 (ora României).
Schi fond. Paul Pepene a încheiat proba de skiatlon 15 km + 15 km pe locul 28, ajungând cu o întârziere de circa 6 minute și jumătate față de Bolshunov și înregistrând timpul de 1:22:41.4.

Paul Pepene a trecut al 28-lea linia de sosire în finala de skiatlon 15 km + 15 km

Cea mai bună clasare a românului în această probă de schi fond a fost locul 24, obținut la PyeongChang, în 2018. Trebuie menționat, însă, că Paul Pepene a încheiat astăzi cursa mai rapid decât liderul Cupei Mondiale la schi fond, Johannes Klaebo.
Schi fond. Rusul Alexander Bolshunov este campionul olimpic al probei de skiatlon 15 km + 15 km, impunându-se cu timpul de o oră, 16 minute, 9 secunde și 8 zecimi. Pe locul 2 s-a clasat un alt reprezentant al Comitetului Olimpic Rus, Denis Spitsov, care a încheiat cursa cu o întârziere de un minute și 11 secunde, iar podiumul a fost completat de finlandezul Iivo Niskanen, care a avut timpul de 1:18:10.0.

Doi ruși au ajuns pe primele două locuri în finala de skiatlon 15 km + 15 km

Curling. Canada a câștigat după prelungiri meciul cu Cehia, scor 6-5.
Curling. S-au încheiat alte 3 partide de dublu mixt programate în această dimineață. Norvegia a învins cu 6-2 Suedia, Italia a trecut de China cu scorul de 8-4, iar Australia a câștigat în fața Elveției, scor 9-6.
Schi fond. A început proba masculină de skiatlon 15 km + 15 km, la care România este reprezentată de Paul Pepene, cu numărul de concurs 38.

Paul Pepene a luat startul în proba de skiatlon 15 km + 15 km de la Beijing

Snowboard. Chinezul Yiming Su a câștigat calificările probei masculine de slopestyle, calificându-se în finală cu punctajul de 86,8. Pe locul 2 s-a clasat canadianul Mark McMorris (83,3 puncte), iar pe a treia poziție a fost americanul Sean Fitzsimons (78,76 puncte).
Ceilalți 9 sportivi care vor lua startul în finala programată mâine dimineață sunt Staale Sandbech, Redmond Gerard, Takeru Otsuka, Emiliano Lauzi, Sebastien Toutant, Mons Roisland, Max Parrot, Chris Corning și Kaito Hamada.
Snowboard. Yiming Su a preluat poziția intermediară de lider în calificările la slopestyle masculin, reprezentantul țării gazdă reușind un exercițiu foarte bun pentru care a primit 86,8 puncte.

Su Yiming a făcut un exercițiu senzațional în calificările la slopestyle masculin

Schi alpin. Finala masculină de coborâre a fost amânată pentru a treia oară în această dimineață, de această dată pentru o altă zi. Condițiile meteo nefavorabile i-au determinat pe organizatori să decidă ca finala să fie reprogamată pentru o dată viitoare, care va fi anunțată ulterior.
Snowboard. În calificările la slopestyle masculin, Emiliano Lauzi a reușit o prestație foarte bună, impresionându-i pe arbitri cu modul în care și-a început exercițiul. Italianul a primit 71,71 puncte și s-a clasat pe locul 3 intermediar.

Emiliano Lauzi a impresionat în calificările la slopestyle masculin

Schi alpin. Finala masculină de coborâre a fost amânată pentru a doua oară în această dimineață din cauza condițiilor meteo nefavorabile, respectiv a vântului puternic. Competiția nu va începe înaintea orei 8 (ora României).
Patinaj artistic. Japonezul Yuma Kagiyama a reușit un exercițiu magnific în proba pe echipe masculin, programul liber, înregistrând un punctaj de 208,94, care este cel mai bun rezultat al său din acest sezon. El s-a clasat pe primul loc în competiția din această dimineață.

Yuma Kagiyama, un exercițiu magnific în proba pe echipe masculin, programul liber

Patinaj artistic. Reprezentantele Comitetului Olimpic Rus s-au impus în proba pe echipe feminin la program scurt, Kamila Valieva, în vârstă de 15 ani, înregistrând cel mai mare scor al dimineții, 90,18 puncte.

Valieva scrie istorie la Beijing! Rusoaica de 15 ani a atras toate privirile în concursul pe echipe

Snowboard. Zoi Sadowski Synnott este campioană olimpică la slopestyle. La 20 de ani, sportiva din Noua Zeelandă a reușit o săritură excepțională în manșa a treia și a urcat pe locul 1, cu un punctaj de 92,88. Aceasta este prima medalie de aur obținută de sportivii din Noua Zeelandă în istoria Jocurilor Olimpice de iarnă.

Performanță istorică pentru campioana olimpică la slopestyle! Primul aur după o prestație incredibil

Pe locul 2 s-a clasat americanca Julia Marino, iar podiumul a fost completat de australianca Tess Coady. Campioana ultimelor două ediții ale Jocurilor Olimpice de iarnă, Jamie Anderson, a fost abia pe locul 9.
Curling. Cehia și Marea Britanie au câștigat primele meciuri ale zilei, impunându-se în fața Statelor Unite ale Americii, scor 8-10, respectiv a Chinei, scor 6-5.
Snowboard. Kokomo Murase, care s-a remarcat în calificări drept una dintre favoritele pentru medalii, a suferit o căzătură urâtă în manșa a treia a finalei și a ratat șansa de a urca pe podium.

Căzătură urâtă pentru Kokomo Murase în finala probei de slopestyle

Patinaj artistic. Madeline Schizas a reușit o evoluție fără greșeală în programul scurt pe echipe feminin la Beijing 2022, înregistrând cel mai bun rezultat al carierei. Sportiva din Canada a urcat pe locul 1 în clasamentul intermediar.

Madeline Schizas a reușit o evoluție fără greșeală în programul scurt pe echipe

Bună dimineața! Începem a doua zi plină la Beijing cu finala de slopestyle feminin și cu programul scurt de patinaj artistic feminin pe echipe, care sunt LIVE pe Eurosport 1 și Eurosport 2. Toate competițiile de la Jocurile Olimpice de iarnă se văd integral și pe Eurosport Player.

Una dintre cele mai așteptate finale ale zilei de duminică este proba de coborâre masculin, la schi alpin. 43 de sportivi sunt pe lista de start în cursa pentru medaliile olimpice. Între protagoniști se află norvegianul Aleksander Aamodt Kilde, italienii Dominik Paris și Christof Innerhofer sau elvețianul Beat Feuz. Sunt însă mulți schiori capabili să obțină un rezultat mare în această probă.
Ultimele două manșe la sanie masculin se anunță, de asemenea, la fel de spectaculoase. Cinci sportivi sunt în mai puțin de jumătate de secundă! Liderul Johannes Ludwig, cu siguranță nu poate dormi liniștit. Austriacul Wolgfang Kindl e la 39 de zecimi în spatele său, iar italianul Dominik Fischnaller la 304 miimi de secundă. Neamțul Felix Loch sau letonul Kristers Aparjods rămân și ei în lupta pentru podium.
BEIJING 2022 | CELE MAI TARI MOMENTE DIN PRIMA ZI DE CONCURS DE LA JOCURILE OLIMPICE
11 țări au luat medalii în prima zi a Jocurilor Olimpice de la Beijing. Norvegia s-a instalat la conducere cu cele două titluri olimpice. Alte patru națiuni au obținut un titlu olimpic. Norvegia, Slovenia, Italia, Canada și Federația Rusă au cucerit câte două medalii.

Clasament pe medalii

1. Norvegia 2 0 0 2
2. Slovenia 2 1 0 1
3-5. China 1 0 0 1
3-5. Olanda 1 0 0 1
3-5. Suedia 1 0 0 1

ROMÂNII ÎN CONCURS

”Port-drapelul” la atac
Paul Pepene, port drapelul României la Jocurile Olimpice de la Beijing, va fi primul ”tricolor” care va intra în concurs duminică. Fondistul român va lua startul la ora 9:00 în proba de skiatlon, 15+15 kilometri. 70 de sportivi vor fi la start, condițiile de start anunțându-se destul de vitrege, cu frig și vânt puternic. Paul Pepene va pleca cu pieptarul cu numărul 38.
Vali Crețu, pe locul 15 după primele două manșă
Valentin Crețu a terminat prima manșă pe locul 20, din cei 35 de participanți, la o secundă și 286 miimi de liderul Johannes Ludwig. A avut însă o manșă secundă mult mai bună și a recuperat 5 locuri. Românul va pleca azi de pe poziția 15 pentru manșa a treia și speră să mai urce în clasament.
Lider, la jumătatea cursei este tot germanul Ludwig, dar are doar 39 de zecimi de secundă mai puțin decât austriacul Wolfgang Kindl.
https://i.eurosport.com/2022/02/05/3305431.jpg
Cacina și Feldorean, din nou emoții
Și săritorii cu schiurile, Andrei Cacina și Andrei Feldorean intră din nou în concurs.
Sâmbătă, în prima zi a concursului de sărituri, Andrei Cacina a reușit o execuție de 83.5 metri și pornește de pe poziția 40. Săritura lui Andrei Feldorean a măsurat 76,5 metri și ”tricolorul” e pe locul 45 din cei 50 de săritori rămași în concurs.
Norvegienii Marius Lindvik și Robert Johansson conduc în clasament, urmați de polonezul Piotr Zyla.
Pe Eurosport și pe platforma Eurosport Player puteți urmări tot ceea ce doriți de la Jocurile Olimpice. Cele trei locații olimpice, Beijing, Yanqing și Zhangjiakou vor fi în permanență în direct.
PROGRAM DUMINICĂ 6 FEBRUARIE
CURLING, preliminarii, dublu mixt
3:05 SUA-Cehia
3:05 Marea Britanie-China
8:05 Australia-Elveția
8:05 Norvegia-Suedia
8:05 Italia-China
8:05 Canada-Cehia
14:05 Norvegia-Marea Britanie
14:05 Canada-Australia
14:05 Elveția-SUA
14:05 Italia-Suedia
PATINAJ ARTISTIC
3:30 Echipe feminin, program scurt
5:50 Echipe masculin, program liber
SNOWBOARD
3:30 Feminin, slopestyle, finala 1-2
4:24 Feminin, slopestyle, finala 3
6:30 Masculin, slopestyle, calificări 1-2
SCHI ALPIN
5:00 Coborâre, masculin
SCHI FOND
9:00 Proba masculină de Skiatlon 15 Km + 15 Km (Paul Pepene)
HOCHEI PE GHEAȚĂ, feminin
10:40 China-Japonia
15:10 Elveția-SUA
PATINAJ VITEZĂ
10:30 Masculin, 5.000 de metri
SCHI ACROBATIC
12:00 Feminin, proba de moguli, calificări
13:30 Feminin, proba de moguli, finala 1-2
14:40 Feminin, finala 3
SANIE
13:30 Individual masculin, manșa 3 (Valentin Crețu)
15:15 Individual masculin, manșa 4 (Valentin Crețu)
SĂRITURI CU SCHIURILE
13:00 Masculin, prima rundă (Andrei Cacina, Andrei Feldorean)
14:00 Masculin, finala (Andrei Cacina, Andrei Feldorean)
Beijing 2022
Poveștile impresionante ale Jocurilor Olimpice de la Beijing
21/02/2022 LA 05:21
Beijing 2022
Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing au fost declarate oficial închise
20/02/2022 LA 05:10