Comitetul Internațional Olimpic (CIO) nu este îngrijorat de numărul tot mai mare de cazuri de coronavirus, varianta Omicron, anunțate în China, cu mai puțin de o lună înainte de Jocurile Olimpice de la Beijing.
Directorul operațional al Jocurilor Olimpice, Pierre Ducrey, a declarat reporterilor că sportivii vor sta în "bule" total separați de spectatori și personalul angajat.
''Nu există nicio îngrijorare din această perspectivă, coronavirusul nu va afecta desfășurarea Jocurilor Olimpice de iarnă'', a spus Ducrey.
Beijing 2022
4.000 de participanți au fost prezenți la o repetiție pentru deschiderea JO de la Beijing
ACUM O ORĂ
Jocurile Olimpice de la Beijing se desfășoară în perioada 4-20 februarie și toată lumea va trebui să fie dublu vaccinată sau trecută printr-o carantină strictă de trei săptămâni.
În urmă cu două zile, poliția a îndemnat locuitorii din Beijing să păstreze distanța față de orice vehicul oficial al Jocurilor Olimpice de iarnă (4-20 februarie) care ar fi implicat într-un accident de circulație, pentru a proteja "bula sanitară" anti-Covid instituită în jurul Jocurilor.
Citește și:
Cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Beijing, participanții, sportivi, voluntari, bucătari, șoferi și ziariști sunt menținuți în "bucla închisă" pentru a preveni orice contact între ei și populația generală.
Această bulă sanitară a fost instituită la începutul lunii ianuarie și implică o baterie de măsuri pentru izolarea tuturor persoanelor din exterior, indiferent ca sunt pe jos, în mașină sau în tren.
În acest caz, poliția transporturi din Beijing a lansat un avertisment automobiliștilor.
"În caz de accident cu un vehicul oficial al JO de iarnă, se impune păstrarea distanței de securitate, asigurarea protecției și evitarea oricărui contact cu vehiculul și persoanele de la bord", a indicat poliția duminică într-un comunicat, potrivit AGERPRES.
Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing se desfășoară în perioada 4-20 februarie 2022 și vor fi transmise pe Eurosport și Eurosport Player.
Beijing 2022
Fără cazuri de COVID-19 în rândul sportivilor străini care au ajuns în China!
ACUM O ORĂ
Beijing 2022
Povestea Jocurilor Olimpice de iarnă din 1980, care au avut loc în SUA, la Lake Placid
IERI LA 16:02