China caută prin toate mijloacele să limiteze riscurile de infectare, conform strategiei sale "Zero Covid". Astfel, începând de miercuri de la ora 00:00, toți călătorii care sosesc în capitală trebuie să prezinte un test negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înainte, indiferent de locul din care au plecat. Până în prezent, o astfel de obligativitate se aplica doar persoanelor care soseau din zone de "risc".
În plus, zborurile provenind din orașe cu "risc mediu sau ridicat" au fost eliminate, în timp ce pentru capitalele provinciilor aflate în această situație, zborurile sunt limitate la unul singur pe zi, cu un grad maxim de ocupare de 75%. Peste 100 de orașe din întreaga Chină sunt considerate cu risc, în acest moment.
China, unde epidemia de coronavirus a apărut pentru prima dată, în urmă cu doi ani, a controlat în mare măsură propagarea virusului pe teritoriul său, începând din primăvara anului 2020, datorită carantinărilor și a izolării stricte a cazurilor de contact, filtrarea drastică a sosirilor internaționale sau urmărirea deplasărilor.
Beijing 2022
Beijing 2022: Cum au trăit comentatorii Eurosport cele mai tari momente de la Jocurile Olimpice
23/02/2022 LA 11:05
Bilanțurile nu sunt în concordanță cu cele din restul lumii, China raportând oficial marți doar 31 de cazuri de infectare în întreaga țară, în ultimele 24 de ore.
Dar autoritățile sunt în alertă încă de luna trecută, pentru a stopa un focar de Covid-19 legat inițial de deplasarea unui grup de turiști infectați și care afectează multe provincii din jumătatea de nord a țării.
"Beijing este capitala și are legături regionale și internaționale importante. Virusul nu trebuie să intre în Beijing și nu trebuie să se răspândească la Beijing", a declarat marți Xu Hejian, purtătorul de cuvânt al Primăriei capitalei Chinei.
Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing se vor desfășura într-o "bulă" în care vor fi admiși doar spectatori chinezi. Cei 3.000 de sportivi așteptați la competiție trebuie să fie vaccinați, în caz contrar urmând să stea în carantină trei săptămâni după sosirea lor, iar apoi testați zilnic.
Sursa: AGERPRES
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Beijing 2022
Poveștile impresionante ale Jocurilor Olimpice de la Beijing
21/02/2022 LA 05:21
Beijing 2022
Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing au fost declarate oficial închise
20/02/2022 LA 05:10