SUA trimit o delegație de 222 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Beijing (4-20 februarie), care vor putea fi urmărite integral pe Eurosport și Eurosport Player. Iar liderii lotului vor fi marile vedete Mikaela Shiffrin (schi alpin) şi Shaun White (snowboard).
"Cei 222 de sportivi incredibili - 107 femei şi 115 bărbaţi care compun Team USA nu sunt doar pregătiţi să concureze, ci sunt pregătiţi să facă mândră această ţară", a declarat Sarah Hirshland, conducătoarea lotuluiComitetul olimpic şi paralimpic american (USOPC), potrivit Agerpres.
Echipa americană are în componenţă 99 de membri care au concurat deja la Jocuri, patru dintre aceştia fiind cvintupli participanţi: Shaun White la snowboard halfpipe, Lindsey Jacobelis la snowboard cross, Katie Uhlaender la skeleton şi John Shuster la curling.
Beijing 2022
Beijing 2022: Cum au trăit comentatorii Eurosport cele mai tari momente de la Jocurile Olimpice
23/02/2022 LA 11:05
Cea mai tânără membră a delegaţiei americane la Beijing va fi Alysa Liu, născută pe 8 august 2005, care va avea doar 16 ani şi jumătate când va concura la patinaj artistic.Cel mai vârstnic component va fi Nick Baumgartner, care a împlinit 40 de ani luna trecută şi urmează să participe pentru a patra oară la Jocurile Olimpice de iarnă, în proba de snowboard.

Beijing 2022 | Sofia Goggia a renunțat la rolul de portdrapel

Pe de altă parte, Sofia Goggia, victima unei entorse la genunchi şi lansată în cursa pentru apărarea titlului său olimpic în proba de coborâre, a fost nevoită, marţi, să renunţe la rolul de portdrapel al delegaţiei Italiei cu ocazia ceremoniei de deschidere programată pe 4 februarie.
Portdrapel pentru Italia va fi în cele din urmă Michela Moioli, campioana olimpică en titre la snowboard cross.
"SuperSofia", în vârstă de 29 de ani, a fost victima unei entorse la genunchiul stâng, după ce a căzut duminică în slalomul super-uriaş de la Cortina d'Ampezzo (Italia).În ciuda gravităţii diagnosticului stabilit după testele medicale, leziune parţială a ligamentului încrucişat şi mică fractură de peroneu, Goggia a dat asigurări că se va afla la startul probei de coborâre a Jocurilor Olimpice, pe 15 februarie.În schimb, ea nu va concura în slalomul super-uriaş din 11 februarie.

Sofia Goggia, căzătură oribilă la Cortina D'Ampezzo! Reacția adversarelor a vorbit de la sine

"Este o accidentare care a venit într-un moment important, dar voi începe imediat fizioterapia pentru a încerca să-mi apăr titlul olimpic în disciplina pe care o iubesc cel mai mult", a spus Goggia

Polonia, mari speranțe la sărituri. Finlanda mizează în special pe hochei pe gheață și schi fond

Polonia a dezvăluit la rândul ei lista celor 57 de sportivi, 30 fete şi 27 băieţi, care vor face deplasarea la Beijing Sportivii polonezi vor concura la biatlon, patinaj artistic, patinaj viteză, schi fond, sărituri cu schiurile, combinata nordică, schi alpin, snowboard şi sanie. Săriturile cu schiurile sunt așteptate cu mare interes în Polonia, devenind unul dintre cele mai populare sporturi.
Finlanda mizează pe 95 de sportivi la Jocurile Olimpice, la schi alpin, biatlon, hochei, snowboard, schi freestyle, schi fond, sărituri cu schiurile, patinaj artistic şi combinată nordică.
''Un criteriu orientativ ne dă şanse reale să fim în Top 16 la sporturile individuale şi în Top 8 la sporturile de echipă. Pentru alţi sportivi a fost valabil un alt criteriu, conform căruia sportivi de perspectivă pot fi selecţionaţi în echipa olimpică. Sunt încrezător că această echipă va avea succes la Beijing'', a declarat Mika Lehtimaki, şeful Top Sport Unit, care se ocupă de sportul de înaltă performanţă în cadrul Comitetului olimpic finlandez. Hocheiul pe gheață și schiul fond sunt cele mai așteptate concursuri în Finlanda, având în vedere că reprezentanții la aceste discipline trag la titlurile olimpice.
Beijing 2022
Poveștile impresionante ale Jocurilor Olimpice de la Beijing
21/02/2022 LA 05:21
Beijing 2022
Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing au fost declarate oficial închise
20/02/2022 LA 05:10