Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Franța a anunțat port-drapelul pentru Beijing 2022. Doi schiori au fost aleși prin vot

Eurosport
DeEurosport

Publicat 27/01/2022 la 00:02 GMT+2

Tessa Worley și Kevin Rolland vor conduce delegația țării lor pe Stadionul Olimpic din Beijing, pe 4 februarie, la Festivitatea de deschidere

Tessa Worley et Kevin Rolland

Credit imagine: Eurosport

De MARIAN URSESCU
Schiorii Tessa Worley și Kevin Rolland îi vor succede biatlonistului Martin Fourcade, purtător de steag al delegației franceze la ultimele Jocuri de Iarnă. Anunțul a fost făcut miercuri în Franța, de către France 3.
Tessa Worley (32 de ani) este qvadruplă campioană mondială, la slalom uriaș (2013 și 2017) și cu echipa (2011, 2017). Tessa mai are două medalii de bronz la Mondiale. Kevin Rolland (32 de ani) este medaliat cu bronz la Soci 2014, dar și campion mondial la halfpipe (2009).

Votați de publicul francez

A fost pentru prima dată când francezii au putut să-și aleagă prin vot sportivii care vor duce steagul pe Stadionul Olimpic. Au fost primite peste 65.000 de voturi, iar cele mai multe le-a primit Tessa și Kevin.
Șase campioni calificați la JO Beijing 2022 au aplicat pentru a fi purtători de drapel. Delegația Franței la JO din China va număra 87 de persoane.
De la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo 2020, Comitetul Internațional Olimpic a hotărât ca fiecare țară să aibă doi purtători de drapel, un băiat și o fată.
Întrecerile olimpice dintre 4 și 20 februarie vor fi în direct la Eurosport, dar și pe platforma Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo