Schioarea americană Mikaela Shiffrin, dublă campioană olimpică şi multiplă campioană mondială, a fost extrem de dezamăgită la finalul concursului de combinată alpină, în care a ratat ultima sa şansă de a cuceri o medalie individuală la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing.

Mikaela Shiffrin trăiește un adevărat coșmar la JO 2022. A căzut și la combinata alpină

"Mă simt ridicol", a mărturisit Shiffrin, care a ieşit în decor, joi, în timpul slalomului din cadrul combinatei alpine, după ce se clasase pe poziţia a cincea la coborâre. Anterior, ea a căzut în probele sale favorite, cele de slalom uriaş şi slalom, în timp ce la slalom super-uriaş şi coborâre s-a clasat pe 9, respectiv 18.
Beijing 2022
Beijing 2022: Cum au trăit comentatorii Eurosport cele mai tari momente de la Jocurile Olimpice
23/02/2022 LA 11:05

Mikaela Shiffrin, asaltată de mesaje jignitoare pe rețelele de socializare

"Sunt dezamăgită şi frustrată. Ştiu că vor exista o grămadă de comentarii negative despre cât de lamentabil am eşuat în ultimele săptămâni. Este ciudat, dar nici măcar nu mă mai tem de asta, pentru că nu mai am energie pe care să o dedic acestui lucru. Oamenii spun că este vorba de presiune... Au fost momente în timpul Jocurilor în care am simţit multă presiune, dar nu m-a afectat în cursele mele, în general, şi cu siguranţă nu a fost mai mare decât ceea ce am experimentat deja în cariera mea, la Campionatele Mondiale, la ultimele Jocuri Olimpice. Presiune este încă acolo, dar asta nu mă deranjează. Uneori sunt un pic mai tensionată, însă pot să schiez bine", a spus americanca.
"Ceea ce mă dezamăgeşte şi mai mult decât să plec de la Jocuri fără o medalie individuală este că am ratat fiecare ocazie pe care am avut-o la slalom aici. Astăzi nu am vrut să schiez defensiv, pentru a proteja cine ştie ce avans după coborâre, faţă de ceilalţi specialişti la slalom. Am vrut să fac un slalom bun, am început bine, dar apoi am ieşit (în afara traseului)", a adăugat Shiffrin.

Cum a reacționat Mikaela Shiffrin după a treia cursă de la JO 2022 pe care nu a terminat-o!

Iga Swiatek, mesaj de încurajare pentru Mikaela Shiffrin

"Bună, Mikaela! Știu că acestea trebuie să fie momente dificile pentru tine, dar cred că ar trebui să-ți aduci aminte ce fel de inspirație reprezinți pentru noi toți, nu doar ca atletă, dar și ca persoană. Acestea nu sunt cuvinte goale, pentru că tu știi și eu știu că și pe mine m-ai inspirat. Este grozav că am avut oportunitatea să stau de vorbă cu tine. Sper că voi avea șansa să te și întâlnesc, odată ce pandemia de COVID-19 va trece. Sper că vei continua să faci ce știi mai bine, să fii puternică, pentru că ești minunată", a spus Iga Swiatek, într-un mesaj transmis pentru Eurosport.
Mikaela Shiffrin, care are în palmares 73 de victorii în Cupa Mondială de schi alpin, va avea o ultimă şansă de a cucerit o medalie, în concursul pe echipe de sâmbătă. Concursul feminin de combinată alpină de la Beijing s-a încheiat cu victoria elveţiencei Michelle Gisin, care şi-a păstrat astfel titlul olimpic cucerit în 2018 la PyeongChang (Coreea de Sud). Medalia de argint a revenit compatrioatei sale Wendy Holdener, în timp ce bronz a intrat în posesia italiencei Federica Brignone.
Beijing 2022
Poveștile impresionante ale Jocurilor Olimpice de la Beijing
21/02/2022 LA 05:21
Beijing 2022
Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing au fost declarate oficial închise
20/02/2022 LA 05:10