Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Imagini incredibile din China. Ce se întâmplă noaptea, pe străzi, în timpul Jocurilor Olimpice

Cristian Mihală

Publicat 15/02/2022 la 08:05 GMT+2

Când chinezii au ales ca mascotă pentru Jocurile Olimpice pe Bing Dwen Dwen, un ursuleț panda, drept mascotă pentru competiția de la Beijing, puțini anticipau că acesta va provoca frenezie. Oamenii din Beijing au ajuns să stea la coadă din timpul nopții pentru a fi siguri că intră în posesia suvenirului.

Trofeo Bing Dwen Dwen Pekín 2022

Credit imagine: Getty Images

Nimeni nu se aștepta la o criză de ursuleți panda din pluș atunci când China l-a ales pe Bing Dwen Dwen drept mascotă pentru JO2022. Dar în ultima săptămână publicul chinez pare că nu e interesat de nimic altceva, așa cum notează New York Times.
Organizatorii au apelat la o metodă inedită: imediat după terminarea competițiilor există o premiere provizorie, imnul și medaliile fiind decernate ceva mai târziu. În cadrul festivității inițiale, ocupanții podiumurilor primesc mascota Bing Dwen Dwen, care astfel a devenit o adevărată vedetă printre chinezi.
S-a ajuns astfel la situația incredibilă de lichidare de stoc, oamenii din Beijing așezându-se la cozi din timpul nopții pentru a fi siguri că prind ultimele exemplae rămase.
Bing Dwen Dwen
Imaginile de pe Twitter arată cozi interminabile pentru achiziționarea drăgălașului ursuleț de pluș.
CITEȘTE ȘI:

Mascota JO a început să fie contrafăcută, ca urmare a cererii imense

Versiunea principală a animalului de pluș cântărește aproximativ 400 de grame și se vinde cu echivalentul a 30 de dolari, la 162 de magazine oficiale de suveniruri ale Jocurilor Olimpice din toată țara. Problema e că multe centre au ajuns la lichidare de stoc, iar mascota a ajuns să fie contrafăcută.
Autoritățile chineze au luat deja măsuri și au împărțit amenzi, amenințând chiar că infractorii pot ajunge după gratii. S-au dat asigurări că toate magazinele vor fi alimentate constant cu Bing Dwen Dwen, astfel încât toți doritorii să intre în posesia mascotei. În zadar: există deja o serie de "oameni de afaceri" care au simțit oportunitatea de a câștiga ușor bani și au trecut la crearea de imitații pe care le comercializează în piață sau chiar pe internet.
Există și o a doua categorie de persoane: cei care, probabil prin anumite relații, au intrat în posesia multor mascote, pe care acum le vând la suprapreț.
Vorbim, așadar, pentru prima oară de o adevărată frenezie a fanilor sporturilor penru o mascotă, la Jocurile Olimpice. Fie că ne raportăm la cele de vară sau iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo