Nimeni nu se aștepta la o criză de ursuleți panda din pluș atunci când China l-a ales pe Bing Dwen Dwen drept mascotă pentru JO2022. Dar în ultima săptămână publicul chinez pare că nu e interesat de nimic altceva, așa cum notează New York Times.
Organizatorii au apelat la o metodă inedită: imediat după terminarea competițiilor există o premiere provizorie, imnul și medaliile fiind decernate ceva mai târziu. În cadrul festivității inițiale, ocupanții podiumurilor primesc mascota Bing Dwen Dwen, care astfel a devenit o adevărată vedetă printre chinezi.
Beijing 2022
Președintele CIO crede că JO de la Beijing "vor schimba pentru totdeauna" sporturile de iarnă
03/02/2022 LA 10:30
S-a ajuns astfel la situația incredibilă de lichidare de stoc, oamenii din Beijing așezându-se la cozi din timpul nopții pentru a fi siguri că prind ultimele exemplae rămase.
https://i.eurosport.com/2022/02/15/3317569.png
Imaginile de pe Twitter arată cozi interminabile pentru achiziționarea drăgălașului ursuleț de pluș.
CITEȘTE ȘI:
FĂRĂ PRECEDENT! CEREMONIA DE ACORDARE A MEDALIILOR ÎN CONCURSUL PE ECHIPE "PROBABIL NU VA AVEA LOC". ANUNȚUL CIO

Mascota JO a început să fie contrafăcută, ca urmare a cererii imense

Versiunea principală a animalului de pluș cântărește aproximativ 400 de grame și se vinde cu echivalentul a 30 de dolari, la 162 de magazine oficiale de suveniruri ale Jocurilor Olimpice din toată țara. Problema e că multe centre au ajuns la lichidare de stoc, iar mascota a ajuns să fie contrafăcută.
Autoritățile chineze au luat deja măsuri și au împărțit amenzi, amenințând chiar că infractorii pot ajunge după gratii. S-au dat asigurări că toate magazinele vor fi alimentate constant cu Bing Dwen Dwen, astfel încât toți doritorii să intre în posesia mascotei. În zadar: există deja o serie de "oameni de afaceri" care au simțit oportunitatea de a câștiga ușor bani și au trecut la crearea de imitații pe care le comercializează în piață sau chiar pe internet.
Există și o a doua categorie de persoane: cei care, probabil prin anumite relații, au intrat în posesia multor mascote, pe care acum le vând la suprapreț.
Vorbim, așadar, pentru prima oară de o adevărată frenezie a fanilor sporturilor penru o mascotă, la Jocurile Olimpice. Fie că ne raportăm la cele de vară sau iarnă.
Beijing 2022
Ștafeta flăcării olimpice a debutat la Beijing! Vineri e ceremonia de deschidere, pe Eurosport
02/02/2022 LA 07:04
Jocurile Olimpice
"Vor plăti preţul!". China, despre cele 4 ţări care boicotează diplomatic Jocurile Olimpice
09/12/2021 LA 10:50