Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Italia vrea revanșa după la PyeongChang! Așteptări mari de la Jocurile Olimpice de la Beijing

Cristian Mihală

Publicat 26/01/2022 la 13:49 GMT+2

Italia, care va deplasa 118 sportivi la Jocurile Olimpice de iarnă (4-20 februarie), speră să obţină rezultate mai bune la Beijing decât la PyeongChang, cu patru ani în urmă, conform preşedintelui Comitetului olimpic italian, Giovanni Malago, citat de Xinhua.

Sofia Goggia

Credit imagine: Getty Images

La Jocurile din 2018, Italia a avut o delegaţie de 120 sportivi şi a cucerit zece medalii, dintre care trei de aur în probele feminine de short-track (patinaj viteză pe pistă scurtă), snowboard şi schi alpin.
''La Beijing noi putem şi trebuie să fim mai buni ca în 2018. Sunt un optimist incurabil şi am muncit intens'', a declarat Malago jurnaliştilor italieni.
Din delegaţia italiană nu vor lipsi campionii olimpici Arianna Fontana (short-track, 500 m), Michela Moioli (snowboard cross) şi Sofia Goggia (foto, schi alpin/coborâre).
Goggia, care iniţial trebuie să fie portdrapel la ceremonia de deschidere de la Beijing, a suferit duminică o accidentare la genunchi într-o competiţie test de la Cortina d'Ampezzo.
Moioli o va înlocui pe Goggia ca portdrapel, dar schioarea rămâne în echipă şi speră să se recupereze la timp pentru a-şi apăra titlul în proba de coborâre.
Alţi pretendenţi la medalii se anunţă a fi Federica Brignone, care cucerit bronzul la slalom uriaş în 2018, Marta Bassino, campioană mondială la slalom paralel în 2021, Dominik Paris, campion mondial în 2019 la slalom super-uriaş, şi Federico Pellegrino, vicecampion olimpic la schi fond.
Cortina d'Ampezzo va găzdui alături de Milano ediţia din 2026 a Jocurilor Olimpice de iarnă. Italia a mai organizat Olimpiada albă în 1956 la Cortina d'Ampezzo şi în 2006 la Torino.
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo